ÜLEVAADE Valgevene kõrvaldas pinnuks silmas olnud ajakirjaniku põnevusfilmi meetoditega

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Miilits vahistamas 2017. aasta märtsis Minskis meeleavaldust kajastada püüdnud Raman Pratasevitšit. Pärast lennu ümbersuunamist avaldas Pratasevitš kaasreisijatele kartust, et teda võib kodumaal ees oodata surmanuhtlus.
Miilits vahistamas 2017. aasta märtsis Minskis meeleavaldust kajastada püüdnud Raman Pratasevitšit. Pärast lennu ümbersuunamist avaldas Pratasevitš kaasreisijatele kartust, et teda võib kodumaal ees oodata surmanuhtlus. Foto: EPA/Scanpix

Kui üleeile päeval Ateenast Vilniusse teel olnud lennuk võttis ootamatult suuna Minskile, olid reisijad segaduses. Kuid mitte Valgevene opositsiooniaktivist Raman Pratasevitš – ta oli küll hirmul, kuid teadis täpselt, mis teda ootab.

«Kui teatati, et lennuk pöörab Valgevenesse, nägin ma tema reaktsiooni,» rääkis Kreeka telekanalile Mega TV Leedus toitlustusäri ajav Nikos Petalis. «Ta haaras peast kinni, justkui oleks juhtumas midagi halba. Ta tundus olevat hirmul… Sa vaatasid teda ja mõtlesid, et temaga on midagi lahti.»

Samuti lennukis olnud leedulanna Monika Simkiene meenutas mitu tundi hiljem pärast Vilniuses maandumist, et 26-aastane Pratasevitš sattus ärevusse. «Ta oli paanikas ja ütles, et see on tema pärast,» lausus naine AFP-le. «Ta lihtsalt pöördus inimeste poole ja ütles, et teda ähvardab surmanuhtlus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles