Pärnu VK suutis viiendas geimis Jelgava vastu võidu võtta

Postimees Sport
Copy

Valitsev Eesti meister* Pärnu VK peab sel nädalavahetusel kahel korral madistama lätlastega. Laupäeval toimunud esimeses mängus võideti kodusaalis Jelgava Biolarsi 3:2 (25:21, 25:20, 21:25, 25:27, 15:7)

Pärnu suutis kohtumist kiirete geimivõitudega 2:0 juhtima minna, kuid seejärel tegid lätlased vasturünnaku. Otsustavas viiendas geimis kuulusid aga liidriohjad Pärnule ja see võideti 15:7.

Pärnu poolele vedasid mängu samuti lätlased. Parimana tõi Atvars Ozolins 18 punkti, Kristaps Platacs ja Toms Svans teenisid 10 silma. Jelgava parimaks kerkis 16 punkti toonud Aleksandrs Kudrjasovs.

Enne mängu:

Koroonaviiruse piirangutest lähtudes pole Pärnu (2–2) tänavu veel Läti klubidega mänginud. Jelgava (1–4) seevastu on korra juba Maarjamaal käinud, kui möödunud nädalavahetusel kaotati nii Tartu Bigbankile kui ka Saaremaale. 

Pärnu peatreener Avo Keel peab põhilibero Silver Maari ajateenistuses oleku tõttu plaane tegema viimasel hetkel. «Praegu on selline peataolek, sest me pole veel vastust saanud, kas Silver saab nädalavahetusel meile appi tulla või mitte. Täna-homme (neljapäeval-reedel - toim.) peaks selgeks saama, siis saan ka konkreetseid plaane teha seoses mängijate positsioonidega,» ütleb Keel, kes viimati liigutas libero kohale põhiside Martti Keele. Lisaks on mitmeks kuuks koosseisust puudu Kaur Erik Kais, kes murdis pöidlaluu.

Pärast viimast karikavõistluste kaotust Selverile tõdes juhendaja, et tegi mõned valed otsused ja et meeskonnal on kohati probleeme võitluslikkusega. «Sellega tegeleme me koguaeg, eks ta on erinevate iseloomude küsimus, mõni ei saagi ehk aru, mis see võitlus on. Aga mis sa teed, kui pole kõik sellised tänavakaklejad, vaid tagasihoidlikumad. Selge on, et meie mentaalne pool kõigub kõvasti ja kahjuks ka sellistes mängudes nagu karikas oli. Lisaks tegin seal mõned valed otsused mängijate positsioonide osas,» lisab Keel, kes loodab mängudest Läti klubidega teenida vähemalt neli punkti. «Vähemaga ei tahaks leppida.»

*Kuna tänavu kevadel Eesti meistritiitlit välja ei mängitud, on de facto tšempion 2019. aastal triumfeerinud Pärnu. 

Credit24 Meistriliiga mängud 31.10-1.11:

31.10 kell 15.00 (Pärnu SH) Pärnu VK –  Jelgava Biolars

31.10 kell 19.00 (TalTech SH) TalTech – RTU/Robežsardze/Jurmala

1.11 kell 15.00 (TÜ SH) Tartu Bigbank – Saaremaa VK

1.11 kell 17.00 (Audentese SH) Tallinna Selver – Jelgava Biolars

1.11 kell 19.00 (Pärnu SH) Pärnu VK – RTU/Robežsardze/Jurmala

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles