Järgmisel nädalavahetusel toimuv Ungari GP võib ära jääda

Christopher Krutto
Copy
Mercedesed eelmise aasta Ungari GP-l.
Mercedesed eelmise aasta Ungari GP-l. Foto: HOCH ZWEI, via www.imago-images.de/imago images/HochZwei

Vormel 1 sari võib järgmisel nädalavahetusel Unagri GP asemel kihutada hoopis kolmandat korda Austrias.

Ungari etapi kohale on tekkinud suured murepilved - nimelt kehtivad Suurbritanniast pärit võistlejatele ja meeskonnaliikmetele äärmiselt ranged koroonaviirusest tingitud nõuded, mida rikkudes võib neid ähvardada kopsakas rahatrahv või isegi vangistus.

«Me võime olla ainult ringrajal või hotellis,» kommenteeris olukorda McLareni sõitja Lando Norris. «Ma ei tohi minna jooksma või autoga sõitma.»

Kuigi kahe nädala jooksul ei ole võistlejate ja meeskonnaliikmete seas antud ühtegi positiivset koroonatesti, on mõningaid turvaprotokollide rikkumisi ette tulnud. 

Kuna võistlejaid ähvardavad Ungaris karmid karistused, on kuningliku võidusõidusarja juht Corey Chase ja FIA president Jean Todt võtnud ühendust Ungari ametnikega, et luua sarjaga seotud inimestele erandid.

Kui ungarlased sellega nõusse ei jää, jäetakse sari Austriasse. 

Vormel 1 sarja pilootide ametiühingu juht Alex Wurz kinnitas Austria meediale, et suured bossid on ka temaga ideest rääkinud. «Chase Corey küsis mult, kas sõitjad oleksid nõus Red Bull Ringil kolmandat korda sõitma. Ma vastasin talle, et kui see on ainuke võimalik koht, siis nad võivad siin kümme võistlust ka pidada.»

«Kõik inimesed ja varustus on juba siin. Kui me järgmise 24 tunni jooksul otsuse vastu võtame, võib järgmise nädala GP vabalt siin jälle toimuda,» lisas Wurz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles