Brasiilias suri ööpäevaga Covid-19 tõttu 1071 inimest

Copy
Rio de Janeiro rannas on koroonapiirangute leevendumise järel endiselt keelatud istuda ja ka meres supelda, kuid inimesed eiravad seda.
Rio de Janeiro rannas on koroonapiirangute leevendumise järel endiselt keelatud istuda ja ka meres supelda, kuid inimesed eiravad seda. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Brasiilias suri ööpäevaga Covid-19 tõttu 1071 inimest ning leidis kinnitust 39 000 nakatumist uude koroonaviirusesse, teatasid tervishoiuametnikud laupäeval.

Pandeemia algusest on riigis surnud umbes 71 500 ja nakatunud 1,84 miljonit inimest, millega Brasiilia on Ühendriikide järel maailmas teisel kohal.

Eelmisel nädalal positiivse koroonatesti andnud president Jair Bolsonaro ütles neljapäeval Facebookis, et tunneb end väga hästi ja kiitis taaskord vastuolulise hüdroksüklorokviini raviks kasutamist.

65-aastane Bolsonaro tegi oma iganädalase Facebooki videopostituse oma ametlikust residentsist. President näis olevat heas vormis, kuid seekord puudusid teda tihti saatvad ministrid ja ametnikud, samuti viipekeele tõlk.

Alates kriisi alguses pole parempopulistlik president epideemiat tõsiseks pidanud ja on kritiseerinud Brasiilia osariikide kuberneride koroonapiiranguid.

Bolsonaro abikaasa ütles laupäeval, et tema ja ta kahe tütre koroonatestid olid negatiivsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles