Spordi lühiuudised

Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: MICKE FRANSSON/TT/TT NEWS AGENCY

«Tahaksin rääkida Michael Parkiga, sest ta teadis, kuidas Märtinit ohjata,» vastas Ott Tänaku küsimusele, kellega mineviku rallimeestest sooviks ta enim rääkida.

Fernando Alonso liitubki F1-sarjaga

Vormel 1 sarja kahekordne maailmameister Fernando Alonso (pildil) liitub järgmisel hooajal Renault’ meeskonnaga. Viimati sõitis juuli lõpus 39. sünnipäeva tähistav Alonso F1-sarjas 2018. aastal, esindades siis McLarenit. Vahepealsetel aastatel tegi hispaanlane kaasa mitmes võistlussarjas, osaledes tänavuse aasta alguses esimest korda ka Dakari rallil. Renault’ vormel 1 meeskond on Alonsole tuttav, sest just seal võitis ta 2005. ja 2006. aastal maailmameistritiitli. Temast saab prantslase Esteban Oconi meeskonnakaaslane. Praegu Renault’ meeskonda esindav austraallane Daniel Ricciardo suundub järgmisel hooajal McLarenisse.

Eesti koondis kohtub tituleeritud Itaaliaga

Eesti meeste koondise kalendrisse lisandus maavõistlus maailma tippu kuuluva Itaaliaga. Kohtumine toimub võõrsil 11. novembril. Itaalia on neljakordne maailmameister (1934, 1938, 1982, 2006) ning 1968. aastal krooniti meeskond Euroopa meistriks. Itaaliast on enim MM-tiitleid vaid Brasiilial (5), neli tiitlit on lisaks Itaaliale võitnud ka Saksamaa. FIFA edetabelis asub Itaalia praegu 13. kohal. Eesti on Itaaliaga varem kohtunud kuus korda ning kõik mängud kaotanud. Kõige lähemale jõudis Eesti 2012. aasta EM-valiksarjas, mil Sergei Zenjov viis Eesti kodupubliku ees 1:0 juhtima, kuid Antonio Cassano ja Leonardo Bonucci kolme minuti sees sündinud väravad tagasid võidu Itaaliale.

Žalgiris kaotab võtmetegija

Pärast Šarunas Jasikevičiuse lahkumist Kaunase Žalgirise peatreeneri kohalt on senine tuumik laiali jooksmas. Võistkonnast lahkub ka ääremängija Edgaras Ulanovas (pildil). 28-aastane leedulane liitus Žalgirisega juba 2010. aastal. Alguses laenati Ulanovas muudesse võistkondadesse mängupraktikat saama, ent hooajast 2014 kuulus ta vankumatult Kaunase põhitegijate sekka. Aastatega on 198 cm pikkune pallur korralikult kosunud ning rahakaid kosilasi oli tal ukse taga juba mullugi. Siis otsustas ta aga osati patriotismist Žalgirisele truuks jääda, ent nüüd tuleb astuda samm edasi. Mitmed tunnustatud korvpalliajakirjanikud teatasid sotsiaalmeedias, et Ulanovas liitub ühe Euroliiga rikkama, Türgi klubi Istanbuli Fenerbahçega. Kuuldavasti on pallur juba Žalgirisele lahkumisest teatanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles