Gruusia lubab riiki Baltimaade, Saksa ja Prantsuse kodanikke

BNS
Copy
Gruusia lipp.
Gruusia lipp. Foto: ZURAB KURTSIKIDZE/EPA/Scanpix Baltics

Gruusia võimud otsustasid lubada Eesti, Läti, Leedu, Saksamaa ja Prantsusmaa kodanikel saabuda takistamatult riiki, kuid ainult lennukiga, ütles peaministri kõneisik Irakli Tšikovani kolmapäeval.

Enne Gruusiasse saabumist peavad inimesed täitma spetsiaalse elektroonilise küsimustiku, seal hulgas andmetega reisimise kohta viimase 14 päeva jooksul ning selle kohta, mida nad Gruusias teevad.

Kui nimetatud riikide kodanikud on käinud enne Gruusia külastamist 14 päeva jooksul kõrge koroonanakkuse tasemega riikides, tuleb neil saabudes teha läbi kahenädalane karantiin, ütles Tšikovani.

Lennujaamas kontrollitakse kõigi saabujate kehatemperatuuri ning palaviku korral pakutakse neile võimalust teha koroona kiirtest.

Teiste riikide kodanikud võivad külastada Gruusiat äriasjus tingimusel, et nad teevad iga 72 tunni järel koroonatesti. See tingimus ei kehti Balti riikide, Prantsusmaa ja Saksamaa kodanikele, kellele Gruusia avas oma õhupiiri ilma ühegi tingimuseta, sõnas Gruusia valitsusjuhi pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles