Aerulauarendiga maailma vallutama

Jekaterina Minkova
Copy
Tallinnas Pirita jõe ääres asuv aerulaudade rendijaam hakkab tööle 1. juulil. Kapisahtlis leiduvad aerulaud, vest ja aer, näitab ettevõtte juht Janek Tigane. Igal asjal on küljes kiip. Selle abil tuvastab robot, et kõik tagastatakse.
Tallinnas Pirita jõe ääres asuv aerulaudade rendijaam hakkab tööle 1. juulil. Kapisahtlis leiduvad aerulaud, vest ja aer, näitab ettevõtte juht Janek Tigane. Igal asjal on küljes kiip. Selle abil tuvastab robot, et kõik tagastatakse. Foto: Madis Veltman

Unistus, kindel siht maailma vallutada pani 34-aastase Janek Tigase looma rakendust, millega plaanib välismaale minna. Nimelt saab sellel suvel Eestis esimest korda rentida äpi kaudu aeru- ehk SUP-laudu. Tigase firma Suppama plaanib rendijaamu tootma hakata ning frantsiisi Ameerikasse müüa.

«Olen käinud seal ukselt uksele mitte raamatuid, vaid putukatõrjet müümas. Californias oli see eluline asi. Inimestele ronisid sipelgaid ja ämblikud tuppa,» naerab Tigane. «Sellest hakkaski mu müüjakarjäär edenema.»

Tigane töötas mitu aastat süsti ja kanuusid tootvas ettevõttes, mis viis ta messidele üle maailma, kus sai näha veesporditrende. Neli aastat tagasi tundis ta, et midagi jääb puudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles