Riigikohtunikud kommenteerivad, miks otsustati osaliselt tühistada Rail Balticu trassi Pärnu maakonnaplaneering (8)

Copy

Riigikohtunikud Ivo Pilving ja Nele Parrest kommenteerivad tänast riigikohtu otsust asjas, milles keskkonnaühendused ARB ja Eesti Looduskaitse Selts vaidlustasid Rail Balticu trassi maakonnaplaneeringuid. Postimees vahendab pressikonverentsi otseülekandes.

Riigikohus võttis eelmise aasta lõpus menetlusse mittetulundusühingu ARB ja mittetulundusühingu Eesti Looduskaitse Seltsi kassatsioonkaebuse kohtuasjas, milles MTÜ-d vaidlustasid riigihalduse ministri kehtestatud Rail Balticu trassi maakonnaplaneeringud.

MTÜ-d leidsid halduskohtule esitatud kaebuses, et maakonnaplaneeringud on õigusvastased nii menetluslike rikkumiste tõttu kui ka sisuliselt. Kaebajate hinnangul oleks Rail Balticu jaoks tulnud kasutada olemasolevat raudteetrassi. Nende hinnangul ei selgitatud piisava põhjalikkusega välja trassi asukoha keskkonnaseisundit ja raudtee mõju looduskeskkonnale, sealhulgas kaitstavatele linnuliikidele.

Tallinna halduskohus ja Tallinna ringkonnakohus jätsid kaebused rahuldamata. Riigikohtu otsusest räägivad riigikohtunikud Ivo Pilving ja Nele Parrest.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles