Video Mehhikos triumfeerinud Ogier palus kohalike käest vabandust

Toimetas Karl Juhkami
Copy

Mehhikos karjääri 48. rallivõidu teeninud Sebastien Ogier polnud laupäeva õhtul peomeeleolus, vaid palus hoopis kohalikelt inimestelt vabandust, kui WRC-sari koroonaviiruse pandeemia käigus sombreeromaale kahju tegi. 

Kuna erinevad riigid sulgevad üha laialdasemalt leviva koroonaviiruse tõkestamiseks piire, lõpetati Mehhiko ralli enneaegselt laupäeva õhtul. Seda selleks, et kõik asjaosalised pääseksid tagasi koju. Ogier leiab aga, et hooaja kolmas osavõistlus poleks pidanud üldse toimuma. 

«Võit on võit, kuid praegune triumf on hoopis teistsugune, kuna minu arvates ei oleks tohtinud see ralli üldse toimuda,» vahendab DirtFish prantslase sõnu. «Minu jaoks on inimese elu alati esmatähtis ja ma loodan, et me ei teinud Mehhiko inimestele kahju.»

«Tahan kõigi ees vabandada, et ei saanud teiega rohkem aega veeta, autogramme jagada ja pilte teha. Mõistagi oli teil ikkagi tore ralliautosid näha, kuid minu jaoks on tegemist väga mõrumagusa nädalavahetusega. Praegu on prioriteediks lihtsalt koju minna ja sel raskel hetkel pere eest hoolt kanda,» sõnas Ogier.  

Ralli kokkuvõttes edestas kuuekordne maailmameister valitsevat tšempionit Ott Tänakut 27,8 sekundiga. «Kogu meeskond tegi nädalavahetuse jooksul fantastilist tööd ja olen väga õnnelik meie esimese ühise triumfi üle,» lausus prantslane, kes jättis pärast esimesena finišisse jõudmist ka mehaanikutega embamata. «Tahaksin küll, kuid ehk järgmine kord.»

«Ootan väga, millal saame taas üheskoos rõõmustada, kuid nagu varem ütlesin, praegu pole õige aeg tähistamiseks,» sõnas Ogier. 

Lisaks andis kuuekordne ilmameister vihje, et võib hoolimata pensionile minekust järgmise aasta Monte Carlo rallil starti tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles