PM ROOTSIS. VIDEO Martin Järveoja: ei saa öelda, et kerge oli, sõitsime võimete piiril

MAAA
, Postimees Grupi peaprodutsent
Copy

Ott Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja tunnistas pärast Rootsi ralli avapäeva, et võistlustingimused olid oodatust isegi paremad.

Eestlaste ekipaaž lõpetas reedese päeva teisel kohal, neljast kiiruskatsest võideti kaks. Siiski jäädakse liider Elfyn Evansist maha 8,5 sekundiga, sest britt sõitis ühel katsel korraliku vahe sisse.

«Meie jaoks on selle autoga need olud ikkagi uued,» sõnas Järveoja. «Aga kokkuvõttes hoidis külm ilm rada tugeva, mistõttu kestsid rehvid palju paremini kui kartsime. Polnud üldse nii hull. Kohati oli plaan katse lõpuks ka rehve hoida, aga seda ei läinudki vaja.»

Meie ekipaaž pääses täna rajale WRC meestest viimaste seas. Järveoja sõnutsi polnud see ei eelis ega ka halb: «Täna polnudki väga suurt vahet. Öösel võib isegi veidi lund sadada, siis on tagant poolt parem startida.»

Kokkuvõttes jääb navigaator päevaga rahule. Sõita tuli küll vaid neli kiiruskatset ja veidi üle 60 km, ent lihtsamaks see rallimeeste elu ei teinud. «Ei saa öelda, et kerge oli. Mida vähem kilomeetreid, seda rohkem tuleb pingutada. Sõitsime võimete piiril,» resümeeris Järveoja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles