VAATA ⟩ Kes võidab Rootsi eRalli?

Postimees Sport
Copy

Sel talvel sõidavad Eesti rallitalendid esmakordselt võidu ka arvutimängus. Uus e-rallisari sai alguse Rootsi ralliga.

Autoralli hooaegade vahelisel ajal panevad noored rallitalendid Ken Torn, Roland Poom, Karl-Martin Volver ning Robert Virves ennast proovile ka e-spordis, täpsemalt võetakse mõõtu rallimängus WRC8.

Viiest rallist koosnevas sarjas sõidetakse võidu nii Rootsis, Argentinas, Soomes, Saksamaal kui ka Austraalias. Sarja esimeseks ralliks on lumel sõidetav Rootsi MM-ralli.

Lisaks sellele on toetaja Coolbet pannud sõitjatele välja ka auhinnad - sarja võitja teenib 2000 eurot, teise koha saanud sõitja auhinnaks on 1000 eurot ning kolmanda koha omanik teenib 500 eurot.

Saadet juhib Karmely Sõrmus, sõite kommenteerib Aleks Lesk.



Sõitjate tutvustus: 

Ken Torn -  viimastel aastatel eesti juuniorite rallisarja tõeline valitseja. Juba 2009. aastal sportrallis debüüdi teinud Tornil on meistritiitleid omajagu - 2011. aastal tuli ta Mitsubishi Coltiga E10 klassis Eesti meistriks, 2014. aastal võttis ta meistritiitli Honda Civic Type-R'ga klassis EMV6. alates 2017. aastast on Torn võitnud igal hooajal Estonian R2 Challenge ehk Eesti meistrivõistlused juuniorite klassis. 2018. Lisaks on Torn osalenud kahel aastal ka Juunior WRC sarjas, 2018. aastal õnnestus Soome MM-ralli ka omas klassis võita. Lõppenud hooajal sõitis 26-aastane Torn kaasa Euroopa Meistrivõistlusi Juuniorite arvestuses, jäädes hooaja kokkuvõttes napilt teiseks.

Roland Poom - 2013. aastast sportralli tasemel sõitev Poom on aastatega kogunud piisavalt kogemust, et nüüd 23-aastaselt olla üks kiiremaid Eesti noori sõidumehi. 2017 aastaltuli ta Eesti autoralli meistrivõistlustel Alexela DMACK Trophy sarjas võitjaks ning Estonian R2 Challenge klassis kolmandale kohale. Möödunud hooajal võttis Poom osa ka Juunior WRC sarjast ning kohe esimesel hooajal õnnestus kahel rallil poodiumile pääseda - Rootsis lõpetas Poom teisel kohal ning Soome MM-rallil oli Poom kolmas. Uuel hooajal sõidab Poom juba neliveolise Ford Fiestab R5 rallimasinaga. 

Karl Martin Volver - 20-aastane Tõrvast pärit rallipiloot üllatas kõiki, kui 2015. aastal esmakordselt Peugeot R2 ralliautosse istus ning sellega uskumatult head hoogu näidata suutis. Sel aastal tuli ta ka klassis EMV 4 2WD 2000 Eesti meistriks. 2018. aastal osales Volver Saksamaa kõrgelthinnatud rallisarjas ADAC Opel rallye Cup kus kaks rallivõitu võeti ning hooaeg kõrgel kolmandal kohal lõpetati. Iga Eesti rallifänn teab, et Volveril on toorest kiirust meeletult. 

Robert Virves - tõusis Eesti rallimaastikul esile alles sel sel aastal! Oma elu esimese ralli sõitis 19-aastane Virves alles 2018. aasta suvel, hooaja lõpus õnnestus Opel Astraga Saaremaa Rallil teenida klassivõit ning sellel aastal võttis saarlane osa juba Estonian R2 Challengest. Virves üllatas kõiki ning võttis avaetapil Aluksnes klassivõidu! Lisaks sellele suutis ta võtta klassivõidu ka Lõuna-Eesti rallil, kus edestas põnevas võitluses viimaste aastate valitsejat Torni ennast, ning võit tuli ka kodusel Saaremaa rallil. Eestis lõpetas Virves hooaja juuniorite arvestuses teisel kohal, Läti meistrivõistlustel tuli Virves aga juuniorite sarja meistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles