PM Rootsis. Puusse sõitnud Suninen: proovime auto homseks korda teha

Kris Ilves, Torsby
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul ja laupäeva hommikul oli Teemu Suninen Rootsi ralli liider, kuid 14. kiiruskatsel tehtud avarii tulemusel ta enam kõrgeid punkte ei nopi. Võib-olla on üldse ralli tema jaoks lõppenud.

Kui liidrikoht kadus Suninenil käest vahetus võitluses Ott Tänakuga, siis esikümne teise poolde kukutas ta tänasel hommikul lumevallis veedetud minut. Kaheksandale kohale vaatamata oli soomlane võitlushimuline ning jahtis pärastlõunal Sebastien Loebi ja Kris Meeke’i skalpi.

14. kiiruskatsel oli Suninen kihutamas katsevõidu suunas, kui kiires paremkurvis tema Ford Fiesta tagaots lihtsalt käest läks ja soomlane külg ees puudesse lendas. Suninen ja tema kaardilugeja Marko Salminen avariis viga ei saanud, kuid Fiesta tabas puud piisavalt tugevasti, et masina turvapuur sai selgelt painutatud ja sellises seisundis masinaga edasi sõita ei tohi.

«Meil oli sellel nädalavahetusel kiirus väga hea olime võimelised poodiumikoha nimel heitlema. Tegin vigu, see on minu jaoks kohutav ralli. Aga mis seal ikka, tuleb edasi pingutada,» sõnas Suninen.

Kas soomlane jätkab pühapäeval rallit? «Proovime auto homseks korda saada. Me ei tea veel täpselt, millised on kahjustused, aga kui vaatame kogu autot, siis on õnneks vaid üks osa katki,» rääkis Suninen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles