Ago Markvardt Kristjan Ilvesest: tema suusatamise tase on teinud pika sammu edasi (1)

Toimetas Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahevõistluse Otepää MK-etapi korralduskomitee esimees ja suusaliidu juhatuse liige Ago Markvardt külastas Kanal 2 hommikusaadet «Hommik!», kus rääkis põgusalt eelseisvast suurest spordipeost ja Eesti parimast kahevõistlejast Kristjan Ilvesest.

Eelmisel talvel ei toimunud Otepää kahevõistluse MK-etapp lumepuudumise tõttu. Aasta hiljem ollakse selleks probleemiks paremini valmis. «Kõige suurem ja raskem töö on lume saamine mäele ja rajale,» sõnas Markvardt. «Seekord oleme kindlasti paremini valmistunud, sest tänu Tehvandi keskuse lumemöldritele sai kevadel sinna üks suur hunnik lund valmis toodetud. Fantastiline ilus suvi tegi loomulikult liiga ja sulatas sealt kõvasti ära, aga ma usun, et ühe väga piisava suusaraja saab sellest lumest valmis teha.»

Miks toimub kahevõistluse MK-etapp Eestis alles nüüd? «Sellel on kindlasti mitmeid põhjuseid. Meil olnud siiamaani sellist tippu, kelle pärast seda võistlust teha Eestis. Täna on meil Kristjan Ilves maailmas arvestatav kahevõistleja, kes võitleb ka poodiumikohtade eest,» vastas endine kahevõistleja Markvardt. «Ootame, et sellel aastal on Seefeldi maailmameistrivõistlustel tehtud samm edasi.»

Markvardt on suvel ja sügisel olnud Kristjani tegemistega kursis. «Kristjan on teinud väga tublit tööd ja tema suusatamise tase on vähemalt suviste võistluste põhjal pika sammu edasi teinud. Vahepeal oli võib-olla probleeme hüppemäel, aga see on ka normaalne, sest kui kahe ala juures ühte rohkem harjutada, siis teine tahes-tahtmata natukene järgi annab. Aga ma usun, et see pole praegusel hetkel enam suur probleem.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles