Ajalooline hetk seadis Inglite linnas spordisõbrad ilmvõimatu valiku ette

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Los Angeles Rams on mõnevõrra ootamatult kerkinud Inglite linna kõige edukamaks võistkonnaks.
Los Angeles Rams on mõnevõrra ootamatult kerkinud Inglite linna kõige edukamaks võistkonnaks. Foto: Jake Roth / USA TODAY Sports / Scanpix

Pühapäeva õhtul tehti USAs Los Angeleses kohalikku spordiajalugu, sest esmakordselt mängisid samal päeval kõigis viies suurliigas sama linna meeskonnad. Spordisõber seati seega väga raske valiku ette: mida võtta, mida jätta? 

Agentuur Elias Sports Bureau uuris välja, et seda pole varem mitte kunagi juhtunud. Arvesse võeti 11 metropoli, kus vastavate liigade võistkonnad olemas: need on Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Los Angeles, Miami, Minneapolis-St. Paul, New York City, Philadelphia ja Washington. Ühtlasi läksid arvesse vaid põhihooaja ja play-off'i mängud ehk kõikvõimalikke sõpruskohtumisi ja Tähtede mänge ei loetud.

Los Angelese profimeeskonnad tegid pühapäeva õhtul ajalugu.
Los Angelese profimeeskonnad tegid pühapäeva õhtul ajalugu. Foto: Clutchpoint / Facebook

Ning kuidas Los Angelese klubidel ajaloolisel õhtul läks? Vastus: nii ja naa. Valusa lüüasaamise pidi MLSis üle elama Galaxy jalgpallimeeskond, kes jäi 2:0 eduseisust 2:3 alla Houston Dynamole ja minetas võimaluse pääseda kohamängudele.

Veel kaalukama kaotuse sai Los Angeles Dodgers, kes jäi pesapalliliiga MLB finaalseeria viiendas kohtumises 1:5 alla Boston Red Soxile. Ühtlasi kaotati finaal mängudega 1:4 ning Red Sox krooniti vastase koduväljakul viimase 15 aasta jooksul juba neljandat korda meistriks.

Red Sox juubeldas, Dodgers lahkus väljakult noruspäi.
Red Sox juubeldas, Dodgers lahkus väljakult noruspäi. Foto: Sean M. Haffey / AFP / Scanpix

Kodulinna publikut suutis seevastu rõõmustada Los Angeles Kings, saades NHLis 4:3 jagu New York Rangersist ja lõpetades seeläbi kuuemängulise kaotusteseeria. Võiduvärava viskas 55 sekundit enne lõpusireeni Alec Martinez, käe sai teiste seas valgeks ka Ilja Kovaltšuk.

Kings sai põnevusmängus jagu New York Rangersist.
Kings sai põnevusmängus jagu New York Rangersist. Foto: Ringo Chiu / ZUMAPRESS.com

Kindlama võidu võttis NBAs Los Angeles Clippers, alistades Staples Centeris 136:104 Washington Wizardsi. Tobias Harris tõi võitjatele 22 punkti ja võttis 11 lauapalli, teda väga ühtlaselt toetanud meeskonnakaaslaste seast kerkis 17 punkti ja kuue korvisööduga esile Lou Williams. Clippers on alustanud hooaega kuuest mängust saadud nelja võiduga.

Veel võimsamalt jätkab aga linna esindusvõistkonnaks tõusnud Los Angeles Rams, kes sai NFLis kaheksast mängust kaheksanda võidu. Green Bay Packersi mängujuht Aaron Rodgersi suudeti lämmatada ja võtta raske 29:27 võit, kusjuures Rams pidi mängu alustama 0:10 kaotusseisu ümberpööramisega. Klubi ajaloos vaid ühe Super Bowli võitnud Rams on sel hooajal NFLis ainus meeskond, kes pole veel kaotusekibedust tundnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles