Tragikoomiline turvakaamera video: käpardlik vargus Tallinna juveeliäris lõppes pätile suure verekaotusega (3)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varas haaras ehteid ja lõikas randmesse sügava haava, mille järel voolas märkimisväärne hulk verd pandimaja põrandale.
Varas haaras ehteid ja lõikas randmesse sügava haava, mille järel voolas märkimisväärne hulk verd pandimaja põrandale. Foto: Kuvatõmmis

Pandimaja rüüstanud varas lõikas vitriine lõhkudes endale kätte ja jättis kuriteopaika vereloigu. Sama hästi oleks võinud ta sinna poetada kirjakese puhtsüdamliku ülestunnistusega.

Tänavu 9. jaanuaril kella poole viie paiku varahommikul ilmus ühe Tallinna pandimaja ukse taha pikakasvuline tume kuju, käes suur kruvikeeraja. Mees murdis tööriistaga lahti välisukse, mille peale hakkas üürgama kõrvulukustav häiresireen.

Vargal hakkas kiire. Ta jooksis pandimaja ruumi sisse, lõhkus kruvikeeraja jämeda otsaga vitriinid ja haaras, mis kätte jäi. Kuid lõhkumise käigus läks tema käsi klaasist hooga läbi ning ta sai paremasse randmesse sügava haava.

Pätt jooksis välja, heitis pilgu tagasi ja nägi enda järel veriseid jalajälgi. Seetõttu tuli ta korraks tagasi ja üritas maha tekkinud vereloiku jopega ära pühkida, kuid ajas sellega vere vaid laiali. Aeg sai kiiresti otsa ja tuli jalga lasta.

Turvamehed saabusid häire peale kohale ega saanud esialgu aru, kas tegu on vargusega või on pandimaja põrandal siga veristatud: põrandal oli suur vereloik, punaseid jalajälgi kogu maja täis.

Varas jättis maha suure koguse verd.
Varas jättis maha suure koguse verd. Foto: Kohtutoimik
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles