Video: Trumpi uus limusiin maksis 1,5 miljonit ja sisaldab külmkappi verega (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA presidendi Donald Trumpi uus Cadillaci limusiin maksis 1,5 miljonit dollarit, kaalub üheksa tonni ja sisaldab külmkappi, mis täidetud tema veregrupi verega, vahendab ABC.

USA salateenistus lennutas uue Cadillaci limusiini, mille hüüdnimeks on «The Beast» («Elajas»), pühapäeval ÜRO Peaassambleeks New Yorki, kus osales ka Trump. Arvestades, et limusiin kaalub 9 tonni, näib selle hüüdnimi kohane. Tegu on ühega 12 taolisest presidendi limusiinist ja autopargi väärtuseks hinnatakse 15,8 miljonit dollarit (13,5 miljonit eurot).

Auto on disainitud eesmärgiga kaitsta presidenti põhimõtteliselt iga võimaliku ohu eest. Juhuks, kui mõni terrorist või palgamõrvar peaks siiski presidenti haavama, sisaldab Elajas erinevaid meditsiinitarvikuid, kaasa arvatud külmkappi, mis on täis Trumpi veregrupi verd.

Elaja uksed on vähemalt 20 ja mitmekihilised aknad 12 sentimeetrit paksud. Auto sisemus on isoleeritud keemiarünnakute vastu ning omab võimekust välja lasta pisargaasi ja suitsu. Kui peaks selguma, et keegi on asunud presidenti jälitama võib see teele piserdada õli, et roolikeeraja juhitavuse kaotaks.

Isegi Elaja ukselingid pole tavalised ja omavad võimekust edastada elektrišokki.

Limusiini mahub seitse reisijat ja viimane kaitseliin on seal istuv salateenistuse agent, kel on kaasas erinevad valgusrelvad. Elajaga reisib ettenägematuteks juhtudeks alati kaasas varulimusiin ja eriline kommunikatsioonisõiduk.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles