Postimehe video: Vuelta korraldajad põhjustasid rumala ja verise kukkumise

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania velotuuri eilne etapp lõppes kummalise kukkumisega, kui mitu ratturit sõitis pärast finišeerimist otsa ühele Vuelta korraldajatest.

Kukkumise põhjustas üks Vuelta töötajatest, kes kõndis finišialas tähelepanematult ringi. Finišiala oli sedavõrd kitsas, et sõitjad ei suutnud kukkumist vältida. Kõige tõsisemalt sai vigastada Dylan van Baarle, kukkujate seas oli ka etapivõitja Alexandre Geniez.

«Väga kahju, et sellised asjad juhtuvad. Ma ei mõista, miks peab nii palju inimesi finišialas olema. Kui oleks olnud grupifiniš ning 100 ratturit oleks korraga finišijoone ületanud, oleks olukord olnud palju tõsisem,» ütles Geniez.

Team Sky sõnul pääses Van Baarle luumurdudest ning on lootust, et ta suudab velotuuri jätkata. «See inimene poleks pidanud seal seljaga ratturite poole olema. Sellises kohas tuleb olla väga tähelepanelik. Nende ülesanne on ohutuse eest hoolt kanda,» oli Sky spordidirektor Gabriel Rasch korraldajate suhtes kriitiline.

Korraldajad saatsid pärast õnnetust välja vabanduse: «Palume vabandust järgnevatelt ratturitelt: Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale), Dylan van Baarle (Team Sky), Mark Padun (Bahrain-Merida) and Dylan Teuns (BMC), kes kõik olid seotud 12. etapi lõpus juhtunud intsidendiga. Soovime neile kiiret paranemist ning edukat Vueltat.»

Dylan van Baarle.
Dylan van Baarle. Foto: MIGUEL RIOPA / AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles