Otse Postimehest külaliseks on neljapäeval Irene Käosaar (3)

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäevane veebisaade «Otse Postimehest» usutleb seekord Integratsiooni Sihtasutuse juhti Irene Käosaart, teemadeks on eri rahvusest lastele ja noortele antav kooliharidus Eestis ning paljuräägitud "paraleelmaailmad" eestlaste ja venelaste, aga üha rohkem ka teistest rahvustest ja kultuuridest inimeste vahel.

Koosõppiva kooli mõiste juurdub üha rohkem poliitikute ja ametnike kõnepruuki. Ajakirjanik Ainar Ruussaar uurib Irene Käosaarelt, mida koosõppiv kool tänapäeva Eestis tähendab ning mil moel on koosõppiv kool edukalt tegutsemisvõimeline üha rohkem mitmekultuurilises Eestis. Kuidas oleme me oma aastakümneid kestnud integratsiooniga jõudnud siia, kus me oleme, ja kas see viib meid ka edasi? Kindlasti tuleb kõne alla idee ainult eestikeelsest haridusest - on see utoopia, valimiseelne suurustamine või hoopis senine tegematajätmine?

«Otse Postimehest» algab neljapäeval kell 13 ning on järelvaadatav postimees.ee veebiküljel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles