Video: Jõeäär ja Mõttus näitasid kuiva rajaga üllatanud Raplamaa rattamaratonil võimu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maastikuratta maratonide sarja Hawaii Express Estonian Cup selle hooaja neljanda võistluse, päikesepaistelise ja ebatüüpiliselt kuiva rajaga Raplamaa rattamaratoni võitsid meestest Gert Jõeäär ning naistest Mari-Liis Mõttus. Vaata videot võistluse kokkuvõttest!

Kohe stardist rebisid teistel eest ära Jõeäär ja Raido Saar ning see duo sõitiski praktiliselt kogu sõidu üksinda. «Mingil moel saime Saarega koos eest ära ja juba poolel maal tunnistas Raido, et täna vist kõige tugevam päev ei tundu olevat. Aga tööd tegime üksteise alla ja Keava mägedes libisesin vaikselt eest ära. Suhteliselt lihtne tööpäev.

Ilm oli soe ja rada üllatavalt kuiv. Neljapäeva õhtul rajaga tutvudes sain korraliku sahmaka kaela, aga täna polnud sellest jälgegi. Meeldiva üllatusena oli Keava singlirägastikku pikemaks venitatud, mulle väga sobis. Eks võit annab ka alati hea tunde, kõik tip-top. Nüüd on järgmine eesmärk sarja üldliidri särk tagasi võtta,» sõnas Jõeäär pärast võitu.

Naiste arvestuses tegi teist aastast järjest parima esitluse võrulanna Mari-Liis Mõttus. «Raplamaa sobib mulle, kaks aastat ja kaks võitu. Sõitsin täna esimest kord võimsusanduriga, jälgisin vatte ja kui number alla kukkus, julgesin kohe peale keerata. Hommikul küll pabistasin, viitstardi tõttu sain minema kaks minutit esimest grupist hiljem ja isa hirmutas oma juttudega raputavast rajast. Aga ei midagi hullu, kuiv ilm andis võimaluse nautida. Selle aasta esimene maratonivõit, väikevendki võitis oma arvestuses. Õhtul saab pidu ja isa peab välja tegema, ainult et ta ei tea seda veel,» muljetas Mõttus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles