Video ja galerii: Tallinnas süttis prügikütuse tootmise hoone (16)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Häirekeskus sai kell 16.39 teate, et Tallinnas põleb Ragn-Sellsi prügikütuse tootmise hoone. 

Aprilli lõpus põles lahtise leegi ja süsimusta paksu suitsusambaga Ragn-Sellsi Tallinnas Suur-Sõjamäel asuv jäätmekütuse tehas. Reede õhtul süttis sellest umbkaudu 50 meetri kaugusel asuv angaar, kus samuti prügist kütust toodetakse. 

Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul on tegemist suure põlenguga ning sündmusele reageerisid nii kutselised komandod kui ka vabatahtlikud päästjad. «Suitsu tuleb palju ja häireaste on number 3, kokku on neli astet, seega on üsna suur tulekahju,» ütles ta.

Kella 22 paiku oli sündmuskohal 7 kutselist päästekomandot ning vabatahtlikud.

Kui esialgu ei saanud päästjad plahvatavate õlitünnide pärast hoonesse siseneda, siis hiljem sai võimalikuks teostada kustutustöid ka hoone sees. 

Põhja päästekeskuse pressiesindaja ütles veidi enne kella 22, et kõige aktiivsem põleng on veel tehase ühes osas umbes 100 ruutmeetri suurusel alal. Osa tehase katusest varises sisse.

Kella 20 ajaks olid sündmuskohal teostatud esmased õhumõõtmised ning inimese tervist tõsisemalt ohustavaid ühendeid ei tuvastatud. Siiski soovitas päästeamet hoida lähipiirkonnas uksed-aknad kinni, lülitada välja ventilatsioon ning võimalusel vältida piirkonnas liikumist.

Ragn-Sellsi turundus- ja kommunikatsioonijuht Rainer Pest ütles pool tundi pärast tulekahju algust, et infot põlengu põhjustest tal pole. «Me tegelesime katsetootmisega täna seal tehases ja praegu ma ei oska muud öelda. Mul pole õrna aimugi, millest võis tuli sündida,» ütles Pest.

Kohapeal viibinud Postimehe fotograafi sõnul oli sündmuskohal mitmeid tuletõrjeautosid, kuulda oli summutatud tugevamaid praksatusi. Paksu tossu tuli nii hoone korstnast, ustest kui ka ventilatsiooniavadest. Tugeva tuule mõjul levis suits otse lennurajale ning lähedal asuva bussipeatuse juurde. 

Kas tekkinud toss on mürgine? 

Põhja Päästekeskuse pressiesindaja ütles, et igasugune põlemisest tekkiv suits on mõnevõrra mürgine, kuid täpse ainete kontsentratsiooni peavad välja selgitama ametnikud. «Andsime ka teada, et panna uksed ja aknad kinni. Täpsed analüüsid teostavad ametnikud, kes siis koha peal mõõtmisi ja teste läbiviivad,» ütles ta. 

Suitsusammas Ragn-Sellsi tehasest.
Suitsusammas Ragn-Sellsi tehasest. Foto: Lugeja foto

Tallinna lennujaama pressiesindaja Margot Holtsi sõnul kandis tuul suitsu tõesti lennujaama poole, aga lennuliiklust see ei seganud. «Lennuliiklusteenistust oleme teavitanud, hetkel kõik toimib normaalselt ja loodame, et kõik saab korda,»  ütles Holst. 

Kell 18.30 andis Holst teada, et suurest suitsusambast hoolimata jätkub lennuliiklus tavapärasel viisil.

Postimehe lugeja saatis kell 18.12 tehtud pildi Tallinna kohal hõljuvast suitsusambast.

Pole esimene tulekahju

Aprilli lõpus põles lahtise leegi ja süsimusta paksu suitsusambaga Ragn-Sellsi Tallinnas asuv jäätmekütuse tehas.  

Õnnetus oli õnneliku lõpuga ja keegi viga ei saanud, kuid tagantjärele prügifirma toimetamisi uurima asudes, vaatas seal vastu juba pikka aega kestnud ohutusnõuete eiramine. Sellest tegi loo telemagasin Radar.

Suitsusammas tõuseb Ragn-Sellsi tehasest.
Suitsusammas tõuseb Ragn-Sellsi tehasest. Foto: Lugeja foto
Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles