Postimehe video: Lappi lõhkus rehvi, Tänakut tabas ootamatu ehmatus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Autoralli Argentina etapil tõid pühapäeva hommikul sõidetud kaks kiiruskatset kaasa küllaga sündmusi. Suurim ebaõnnesõdur oli Esapekka Lappi, kes lõhkus El Condori katse alguses rehvi ja langes lõpuks üldtabelis mitu kohta.

«Rehv läks umbes kolmandas kurvis katki. Sama lugu nagu reedel – sõitsin mööda teed, mitte millelegi pihta ei saanud,» ohkas Lappi, kes kukkus kuuendalt kohalt kaheksandaks ega saa sealt enam puhta sõiduga kõrgemale kerkida. Õnnelikumalt läks Andreas Mikkelsenil, kes käis samuti korraks peaaegu teelt väljas, ent suutis auto kraavipervelt tagasi tuua. Viimase katse eel vähendas ta vahe neljandat kohta hoidva Sebastien Ogier'ga vaid 3,8 sekundile.

Väikese ehmatuse pidi üle elama ka ralli kindel üldliider Ott Tänak, kes piilus katse lõpus korduvalt näidikuid ja teatas järgmise katse lõpus, et tal olid tõesti mingid tehnilised mured. «El Condoril oli meil ennist väikeseid probleeme, eks näis,» vastas ta küsimusele, kas läheb viimaselt katselt lisapunkte korjama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles