Postimehe video: jalgpalli meistriliigas vahetati keset mängu kohtunikku

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga kohtumises tiitlikaitsja Flora ja Paide Linnameeskonna vahel leidis aset harvanähtav juhtum, kui teise poolaja avavile eel tehti sunnitud vahetus... kohtunike brigaadis.

Mängijad ja kohtunikud olid juba teiseks poolajaks väljakule jooksnud, kui abikohtunik Hannes Reinvald tegi jalale liiga. Pärast konsulteerimist peakohtuniku Kristo Tohveriga sai selgeks, et Reinvald pole võimeline mängu jätkama. Nii tehtigi kiire vangerdus: vastavalt reeglitele võttis Reinvaldi koha üle avapoolajal neljanda kohtuniku rolli täitnud Reelika Turi.

Õnneks oli Reinvald võimeline ise neljanda kohtuniku kohused enda kanda võtma, kuivõrd see roll ei nõua teatavasti jooksmist. Kui aga Reinvald poleks saanud neljanda kohtunikuna jätkata, poleks ka see midagi muutnud, sest Eesti meistriliiga juhend lubab niisuguses olukorras mängida ka ilma neljanda kohtunikuta.

Seega nukker uudis kõigile kohtunikupaberitega vutisõpradele: ehkki Inglismaal võib mõnigi kord näha pilti, kus neljanda kohtuniku ametisse võetakse niisugusel puhul «mees tribüünilt» ehk mõni vastava kvalifikatsiooniga fänn, siis Eestis sellist asja tõenäoliselt niipea ei juhtu. Küll aga on siinmailgi ette tulnud, et mäng jääb kohtuniku vigastuse tõttu pooleli. Kõrgliigas sündis selline kurioosum 2006. aastal aprillis Tartu Tammeka ja Pärnu Vapruse mängul.

Nimelt mängiti tollal neljanda kohtunikuta, mis tähendas, et «vahetusmeest» polnud kuskilt võtta. 60. minutil väänas aga väljakuäärsel asfaldiribal abikohtunik Aivar Gutmann hüppeliigest ning selle tõttu pidi peakohtunik Sten Kaldma mängu peatama, kirjutas Postimees toona. Tammeka juhtis sel hetkel Heiko Tamme ja Rasmus Tomsoni väravatest 2:0 ning kui kohtumise ülejäänud pooltund kümmekond päeva hiljem lõpuks samuti ära mängiti, olid lõpuvile kõlades tablool samad numbrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles