Pildid ja video: Moskva lähedal kukkus alla reisilennuk (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaalt Moskvast Orski suundunud lennuk 71 pardalviibinuga kukkus Ramenski rajoonis Argunovo küla juures alla.

Saratov Airlinesi lennuk An-148 tõusis õhku Moskvast Domodedevo lennujaamast ja oli teel Orski, kuid kukkus alla Ramenski rajoonis Argunovo küla juures, lausus allikas päästeametist. Ühe kohaliku meediakanali teatel kadus lennuk radaritelt vaid kaks minutit pärast Domodedevost lahkumist.

Venemaal Moskva lähedal alla kukkunud lennuki An-148 reisijate hulgas oli ka Šveitsi ja Aserbaidžaani kodanik, teatas eriolukordade ministeeriumi Orenburgi osakond pühapäeva õhtul oma veebiküljel.

Veebiküljel avaldati lennu 6W703 Domodedovo-Orsk reisijate ja meeskonnaliikmete nimekiri.

Reisijate nimekirjas on Šveitsi kodanik Ulrich Klaeui (Kläui) ja Aserbaidžaani kodanik Namig Gahramanov.

Kõik lennuki pardal olnud 71 inimest hukkusid.

Meediakanali Meduza teatel põrkas lennuk kokku Vene Posti helikopteriga. Vene Posti teatel pole neil ühtki helikopterit ja väide ei vasta tõele. 

Orenburgi kuberneri pressiesindaja Sergei Šermetsinski ütles, et temani jõudnud andmeil oli lennuki pardal üle 60 inimese ja pea kõik nad elasid Orenburgis.

Orski lennujaama saabunud lennukis viibinute lähedastele pole sündmuse kohta veel infot jagatud. Vene president Vladimir Putin avaldas lennukis viibinute lähedastele kaastunnet. «President avaldab sügavat kaastunnet neile, kes kaotasid lennuõnnetuses oma lähedased,» ütles Putini pressiesindaja Dmitri Peskov. 

Ühe allika sõnul ei saanud päästjad sõidukitega allakukkumispaigale ligi ning liiguvad sinna jalgsi. Rusud on paisatud suurele alale ja seni on päästjad märganud kahe inimese säilmeid, kirjutas Vene meedia.

Allakukkumise põhjus pole esialgu teada. Allikas Domodedovo lennujaamast ütles Vene meediale, et lennuk kadus radarilt kaks minutit pärast õhkutõusu. 

Venemaa peaminister kuulutas riigis välja eriolukorra ja andis transpordiministrile korralduse kasutada kõiki vajalikke meetmeid, et lennuki rusud ja õnnetuse jäljed ära koristada. 

Argunovo külaelanikest pealtnägijad nägid enda sõnul taevast kukkumas leekides lennukit.

Üks allikas ütles Gazeta.ru-le, et alla kukkunud lennuki piloot teavitas dispetšerit mõned minutid enne õnnetust rikkest ja palus hädamaandumist Žukovskis. 

Venemaal valmistatud lennuk oli seitse aastat vana ja Saratov Airlines ostis selle ühelt teiselt Vene lennufirmalt aasta eest. Vene riigiprokurörid algatasid lennufirma suhtes juurdluse. 

Eesti välisminister Sven Mikser avaldas pühapäeval kaastunnet Venemaal lennuõnnetuses hukkunud 71 inimese lähedastele.

«Avaldan sügavat kaastunnet hukkunute peredele ja lähedastele. Sellised ootamatud ja suured tragöödiad liigutavad meid kõiki,» seisis Mikseri kirjas Venemaa välisministrile Sergei Lavrovile.

«Oleme sel raskel hetkel mõtteis teiega,» lisas ta.

Ka peaminister Jüri Ratas avaldas kaastunnet Venemaal lennuõnnetuses hukkunute omastele.

«Kohutav tragöödia Moskva lähistel, kus kukkus alla Saratov Airlinesi lennuk. Minu sügav kaastunne hukkunute sugulastele ja lähedastele,» lausus Ratas Twitteris.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles