«Liikuvad pildid»: kinos erootiline põnevik ja Potteri film

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2018. aasta esimene nädal on kinosõbrale eriti rammus, kinno jõuab mitu vaatamist väärt filmi.

Inglise režissöör Sally (mitte Harry, aga ma ei suutnud seda tobedat nalja tegemata jätta, vt ka Rob Reineri 1989. aasta film «Kui Harry kohtas Sallyt») Potter rõõmustab nõudliku maitsega kinokülalist võrratu looga «Pidu». Vaid seitsme näitlejaga (Patricia Clarkson, Bruno Ganz, Cherry Jones, Emily Mortimer, Cillian Murphy, Kristin Scott Thomas, Timothy Spall) ja ühe võttekohaga film pakub nii valu kui ka nalja. Potter ise ütles, et kirjutas komöödia tragöödia ümber.

Prantsuse kino paha poiss François Ozon on teinud erootilise põneviku, isegi erootilise õõvafilmi «Teine armuke». Noor naine eksleb kahe psühhoterapeudi vahel, üks turvaline ja pehme nagu mängukaru, teine hoolimatu domineeriv, ahistav, kuid seksuaalselt külgetõmbav mees, omavahel sarnased nagu kaks tilka spermat. Ozon üritab teha transgessiivset filmi, aga jääb poolel teel pidama. Küll aga algab film kohe suure plaaniga sellest, mida tavaliselt näeb vaid günekoloog.

Aaron Sorkinit tunneme mitme auhinnatud stsenaariumi järgi, «Molly mäng» on tema režissööridebüüt. Väga haarav põnevik endisest USA mäesuustajast Molly Bloomist, kes pärast karjääri valulikku lõppu hakkab korraldama Hollywoodi edevatele ja vägevatele pokkerimänge, kus öö jooksul vahetavad omanikku miljonid dollarid. Kohati saab intelligentset kirjanduslikku nalja.

Kinolevisse jõudis Andres Puustusmaa «Rohelised kassid», mis esilinastus PÖFFil. Lugu räägib kahest vanast pätist, kes on aastakümneid vangis istunud ja nüüd üritavad moodsas maailmas hakkama saada. Võrratu näitlejatöö teevad Tõnu Kark ja vene staar Sergei Makovetski.

Disney ja Pixari animafilm «Coco» on oodatult kvaliteetne meelelahutus. Minge kinno, seal näeme!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles