Järelvaadatav: Serviti ei jätnud «El Clasicos» Kehrale mingit võimalust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal selgub Eesti käsipalli tänavune karikavõitja. Laupäeval on kavas poolfinaalid, neist esimeses nähti igipõlist vastasseisu Põlva Serviti ja HC Kehra vahel. Tasavägist duelli seekord ei tulnud, Serviti võitis juba poolaja ülikindlalt 16:7 ja kogu mängu 24:16. Võitjate kasuks viskas Henri Sillaste kuus väravat, Hendrik Varuli arvele jäi kolm tabamust. Kehra parimad olid kolme väravaga Indrek Normak, Kaspar Lees ja Dmõtro Jankovski.

Poolfinaal algas kõrge tempo ja mõlemapoolsete võimalustega. Esimestel minutitel täitsid peaosa väravavahid – Eston Varusk ja Mikk Aasmaa tegid suurepäraseid tõrjeid ning peatasid mõlemad karistusviskegi. Eduseisult 3:2 hoidis Serviti vastaseid kümmekond minutit kuival ning viskas viis vastuseta väravat.

Kaks väravat Kehra ukrainlaselt Dmõtro Jankovskilt said kohe samaväärse vastuse Henri Hiiendilt ja põlvalaste eduseis hakkas veelgi kasvama. Serviti mängis väga aktiivse ja üliagressiivse kaitsega, mis halvas pea täielikult vastaste rünnaku. Viimastes Kehra mängudes liidrirollis olnud alžeerlane Abdel Djalil Machou hoiti hästi peidus.

Karikakaitsja peatreener Kalmer Musting tegi julgelt vahetusi ning juba avapoolajal said käe valgeks kümme pallurit, teiste seas ka Varusk. Poolajasireeniga tabas Carl-Eric Uibo ja viis Serviti 16:7 ette. Anton Borovski viskas küll teise pooltunni esimese värava, ent peagi oli tablool põlvalaste kümneväravaline edu.

Kehra oli hädas võimaluste realiseerimisega ning vähegi viisakana hoidsid seisu Aasmaa ja teda asendanud Mikola Naumi tõrjed. Suur osa teisest poolajast möödus juba rahulikumas tempos, sest mäng oli tehtud. Serviti sai lõpuks kindla 24:16 võidu ja ootab finaalivastast teisest poolfinaalist HC Viimsi/Tööriistamarketi ja Viljandi HC vahel.

Enne mängu:

Karikavõitude rekordit jagavad Serviti ja Kehra kohtuvad teist korda kolme päeva sees. Alles neljapäeva õhtul alistasid põlvalased rivaalid meistriliigas tulemusega 34:25. Mullu kohtuti nii meistri- kui karikavõistluste finaalis ja mõlemal puhul väljus võitjana Serviti.

«Sellise kaitsetööga nagu neljapäeval, Põlvale vastu ei saa,» sõnas kehralaste peatreener Kaupo Liiva. «Olime ikka väga kehvad kaitses, eriti patustas Anton Borovski ja mitte ainult sellega, et 20 minutiga kolm kaheminutilist karistust sai. Pole ka vabandus, et meil puudusid erinevatel põhjustel Uku-Tanel Laast, Antti Rogenbaum ja Martin Nerut – kes kõik laupäevaks rivis on.»

Liiva tunnustas ka vastaseid: «Servitil on kogenud mängijad ja nad oskavad tekkinud võimalused ära kasutada. Neil oli mängudistsipliin paigas, samas kui meil see lonkas. Peame palju paremini tegutsema just meeskondlikult, neljapäeval võtsid mitmed mehed liiga individuaalseid otsuseid.»

Serviti peatreener Kalmer Musting tunnistas, et viimane võit Kehra üle tuli üllatavalt lihtsalt. «Kogu jõudu mängu ei pidanud panema ja kõiki liikumisi või kombinatsioone vastasele ei näidanud. Meil said kõik 16 meest korralikult mänguaega ja nädalavahetust silmas pidades oli see tähtis,» hindas Musting.

«Aga karikamäng on teise iseloomuga,» teab kogenud juhendaja. «Seisukohta, et oleme paremad, ei tohi endale lubada. Vastased mängivad natuke paremini, meil midagi ei suju, õnnefaktor tuleb mängu – ja võibki juba kaalukauss kalduda. Lisaks mängib Kehra kodusaalis, nii et kerge ei saa olema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles