Tipphetked: südilt võidelnud Kalev/Cramo pidi Zeniti kogemustele alla vanduma

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

BC Kalev/Cramo võõrustas Ühisliigas järjekordset raskekahurväge – kahel viimasel hooajal sarjas kolmanda koha saavutanud Peterburi Zeniti. Ehkki veel viimasele veerandajale mindi vastu vaid ühepunktilises kaotusseisus, võitis Zenit veerandaja keskel tehtud spurdi toel 95:89.

Kalevile tõi Branko Mirkovic 22 punkti, Cedric Simmons viskas 20 punkti ja võttis lisaks 10 lauapalli. Janari Jõesaare arvele jäi 16 punkti ja 11 lauapalli. Vastaste parim oli 24 punktiga Sergei Karasjov, kelle takistamisel tegid kalevlased koguni 12 viga. Kalev on kaotanud Ühisliigas kõik viis seni peetud kohtumist.

Vaata allolevast videost kogu kohtumist täispikkuses, ülaolevast klipist aga Alar Varraku ja Janari Jõesaare intervjuud ning kohtumise tipphetki!

*** 

ENNE KOHTUMIST:

Peterburi Zenit on klubi, keda Kalevil pole õnnestunud kunagi võita – EuroChallenge’i, Balti liiga ja VTB Ühisliiga raames on viimase üheksa aasta jooksul kohtutud 11 korda ning korra jäime vastasele alla lisaajal, veel kolmel korral on kaotusnumbrid olnud ühekohalised. Viimatises kohtumises, tänavu aprillis, kaotas Kalev kodus 95:98.

Kalev jätkab Ühisliigat nelja mängu järel võiduta, viimati alistuti eduseisust 77:82 Saratovi Avtodori meeskonnale.

Tänavust hooaega on Zenit alustanud mitte just võimsalt, kuid siiski positiivselt – pärast Ühisliiga avavoorus UNIKSilt saadud 34-punktilist kaotust on napilt jagu saadud VEFist ja Astanast ning kindlamalt Parmast, EuroCupil on jagu saadud Trentost ja Ulmist, kaotatud Lyonile ja Gran Canariale.

Suurem osa meeskonnast vahetati kahe hooaja vahel välja – põhitegijaist jäi meeskonna juurde vaid endine kalevlane Demonte Harper (28, 193), kes ongi senise kaheksa mängu põhjal satsi parim mees keskmiselt 17 punkti, 3,6 laua ja 2,4 sööduga. Tema seni ainus mäng Kalev/Cramo vastu ebaõnnestus – 4 punkti (visked 2/6), 5 viga.

Võimsa mulje on jätnud ka Drew Gordon (27, 206), mullune EuroCupi lauakuningas (Rytase ridades), kelle senised keskmised on 15,6 punkti ja 10,3 lauda.

Lisaks neile kannavad põhiraskust peatreener Vassili Karasjovi poeg Sergei (24, 201), kes pärast kolme (parimal juhul) keskpärast hooaega NBAs mullu Zeniti naases ja kohe keskmiselt 16 punkti mängust paugutas; samuti ründav tagamängija Kyle Kuric (28, 193), kes kolmel viimasel hooajal Gran Canaria eest mängides tabas üle 50% teele saadetud kaugvisetest; mängujuhid Nicolas Laprovittola (27, 190) Argentinast ja jänki Scottie Reynolds (30, 185), kes tänavu juba kahes mängus andnud kahekohalise arvu korvisööte. Mainimata ei saa jätta ka serblasest OM-hõbedat, ääremängija Marko Simonovici (31, 203).

Zenit on Ühisliigas hetkel esikohal lauapallide arvestuses ja esikolmikus ka vabavisketabavuse poolest. Senisest kaheksast mängust viies on neile visatud üle 80 punkti, Zenit ise on sama suutnud seitsmes mängus.

Kalev/Cramo 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles