Fotod ja video: Savisaare uus büroo on pressitud paarikümnele ruutmeetrile

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Edgar Savisaar tutvustas täna endanimelise valimisliidu uut bürood Tallinnas Pae tänaval. Võrreldes Savisaare endise kabinetiga linnavalitsuses, on uued ruumid pehmelt öeldes pisikesed.

Pärastlõunal olid kitsukesse bürooruumi kogunenud ajakirjanikud ning Savisaare tulihingelised toetajad, eesotsas kunstnik Neeme Lalliga. Kehakinnituseks oli lauale pandud pirukaid ning küpsiseid, kohvigi palus Savisaar endale lahkelt kallata.

Uute ruumide korrashoiu eest pidi Savisaare sõnul vastutama nooruke Anna Žinkovskaja, kes sai eelmisel aastal tuntuks kui Edgar Savisaare toetuseks moodustatud rahvaliikumise eestvedaja.

Savisaare sõnul pidavat uksed kõigile valla olema. Seda, kui tihti Savisaar ise seal aega veetma hakkab, ta öelda veel ei osanud. Küll aga laveeris Savisaar mööda küsimusest, et kes kampaania ning uute ruumide eest maksab. Savisaare nõunik Andres-Marius Rosenblatt hõikas samasisulise küsimuse peale, et see on saladus. Savisaar vastas selle peale, et «Saladus ta küll pole. Meie maksame». Savisaare sõnul kaaluti büroo asukohaks mitmeid variante, kuid üks põhilisi põhjuseid, miks langes liisk just Pae 25 majale, on tema sõnul pindade odav üür.

Büroo üldist interjööri võiks võrrelda nostalgilise altariga Savisaare endisele karjäärile, mida illustreerisid seinale ning aknalaudadele asetatud fotod. Kontor sai täiendust ka Neeme Lalli poolt Savisaarele kingitud taiesega, mis Lalli kirjelduse järgi hakkab hoolikalt valvama, et rohkem ühtegi lutikat kontoriseinte vahele ei satuks.

Oma uut «staapi» olid uudistama tulnud ka Savisaare nimekirjas kandideerivad Meelis Pai ning endine Pärnu linnapea Mart Viisitamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles