Puidufirma ei taha naabriks elumaju (1)

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maatükk, kuhu arendaja soovib rajada kaks eramut, jääb Bennet Puidu krundipiiril oleva kuuseheki ja taamal paistvate majade vahele.
Maatükk, kuhu arendaja soovib rajada kaks eramut, jääb Bennet Puidu krundipiiril oleva kuuseheki ja taamal paistvate majade vahele. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Kui tavaliselt sõdivad inimesed oma aia taha rajatava tehase vastu, siis Harjumaal Keilas on olukord vastupidine. Väike puidufirma pole nõus kahe uue eramu ehitamisega, peljates, et uued naabrid hakkavad peagi kodurahu rikkumise pärast kaebama.

Detailplaneeringu dokumentidest selgub, et hetkel on müratase Raba 45 krundil liiga kõrge. Müra summutamiseks nõutud tasemele tuleb rajada neljameetrine müratõke, ka soovitatakse tootmishoone ja elumaja vahele rajada abihoone ning kasutada kolmekordseid aknaid. «Igasugust tsirkust võib ju teha,» tõdeb OÜ Bennet Puit juhataja Imre Ots.

Isegi kui tulevased kodu omanikud käivad krundiga tutvumas ja annavad endale aru, et uus kodu hakkab olema tootmishoone kõrval, pelgab firmajuht, et mõne aja pärast hakatakse ikkagi nurisema kodurahu puudumise üle. «Minu sõnum Keila linnavalitsusele on, et ärme tee otsuseid. Miks tekitada rahuleolematuid linnakodanikke juurde, sest siin ei saa olla normaalne elukeskkond,» räägib Ots.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles