Fotod ja video: vaata, kuidas möödus iseseisvuspäeva paraadi eelproov (1)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 13 toimus sisekaitseakadeemia hoovil Eesti Vabariigi 99. aastapäeva paraadi eelproov, paraadi peaproov koos lahingutehnika liikumisega viiakse läbi täna õhtul kell 21 Vabaduse väljakul.

«Eelproovis olid ainult jalgsi liikuvad üksused, kes paraadist osa võtavad, pisut üle tuhande inimese,» ütles kaitseväe pressiesindaja nooremleitnant Simmo Saar Postimehele. «Tehnikat näeb täna õhtul peaproovis.»

Eesti Vabariigi sünnipäevale pühendatud kaitseväe rivistus ja paraad peetakse homme, 24. veebruaril algusega kell 12 Tallinnas Vabaduse väljakul. Paraadi võtab vastu president Kersti Kaljulaid ja seda juhatab kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras.

Kokku osaleb paraadil 41 kaitseväelist lippu, viis kompaniid, neli patareid, 22 rühma ja kolm orkestrit. Hea ilma korral on nähtav ka NATO hävitajate ülelend.

Üksused rivistuvad Vabaduse väljakule kell 11.20. Masinad liiguvad Vabaduse platsilt mööda Kaarli puiesteed linnavalitsuse ette, kuhu soomustehnika jääb väljanäitusele. Osa masinaid saab paraadi järel lähemalt uurida Vabaduse platsil avataval näitusel.

Näitusel on väljas ka käsitulirelvad, haubitsad, miinipilduja, mobiilne õhuseireradar, lahinguteenindustoetuse sõidukid ja palju muud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles