Täht videointervjuus: kui oled kaelani sees, siis on kõige ägedam välja roomata

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpallikoondise mängija Robert Täht meenutas pärast tänast võitu Läti üle olukorda, kus EM-finaalturniirile pääsemine näis pea võimatu.

«Tšehhis oli olukord päris lootusetu tõesti. Vahepeal ongi nii, et kui oled kaelani kuskil sees, siis sealt on kõige ägedam välja roomata. Täna see meil õnnestus,» sõnas Eesti kasuks 18 punkti toonud Täht. «Suurepärane oli praktiliselt täismaja eestlaste ees mängida. Vedasime terve tiimiga. Mängisin täna natukene targemini, kui mõned mängud tagasi.»

Tähe hinnangul tagas Eestile edu see, et vastaseid ei lastud kordagi mängu. «Saime täna kohe minema ning hoidsime jalga nende pea peal, nagu peatreenerile meeldib öelda. Võrdlema ma midagi ei hakka, aga see hetk läheb kindlasti minu karjääri tipphetkedesse.»

Peatreener Gheorghe Cretu oli pärast Läti alistamist silmnähtavalt justkui suurest koormast vabanenud.

«Kokkuvõttes tulime ikka suurest sitast välja,» olid juhendaja esimesed sõnad pärast kohtumist. Cretu viitas valiksarja viimasele turniirile Tšehhis, kus Eesti jäi ootamatult üliraskesse seisu ning edasipääs tundus peaaegu võimatu. Rumeenlane lisas, et pärast Euroopa liiga võitu (mis tagas tulevaks aastaks koha Maailmaliigasse - M.G) ei suutnud meeskond enam oma tavapärasel tasemel esineda.

Kui eelnevate kehvade esituste järel tõi juhendaja korduvalt välja, et mehed unustasid kohati mõtlemise ja tegutsesid liialt toore jõuga, siis Läti vastu täideti tema soov. «Suutsime olla keskendunud ja mängida peaga, mitte ainult agressiivsed olla.»

Lisaks kiitis Cretu täismaja publikut. «See publik ja see atmosfäär! Kas siin on varem nii palju pealtvaatajaid olnud võrkpallil? Kirjutage, et selle halli toolid tuleks värvida sini-must-valgeks! Kui Eesti vollesõbrad mind muidu ehk hiljem ei mäleta, siis ehk seda mäletavad, et me tõime siia ligi 6000 inimest. Aga kõige tähtsam on, et jõudsime taas EMile,» rääkis ta heatujuliselt ja tänas kõiki kaasaelajaid. «Aitäh, et olete koos meiega selle aja ära kannatanud!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles