JÄRELVAADATAV ⟩ Eesti meistrivõistluste võrkpallimedal jõudis 73-aastase pausi järel Võrru

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli meeste Eesti meistrivõistlustel selgus pronksmedalist: Võru Barrus alistas kolmandata korda Pärnu VK. Täna teeniti koduplatsil 3:0 (25:18, 25:18, 25:23) võit. Kohtumine on järelvaadatav.

Ühtlasi lõppes Võru võrkpalli 73 aasta pikkune medalipõud. Viimati olid kolme parema hulgas 1950. aastal, mil toona Kalevi nime kandnud võistkond lõpetas Tallinna Spartaki ning TPI järel samuti pronksiga.

Mängu käigus sai palliga tabamuse ka pronksivõitjate karikas, ent Võru meeskond usub, et killud toovad õnne (nagu 1991. aastal NSVLi meistriks tulnud Tallinna Kalevi korvpallimeeskonnale - toim) ja karikat nad välja vahetama ei hakka.

Peatreener Oliver Lüütsepp ütles, et keerulist hooaega on medaliga lõpetada suurepärane. «Tunne on hea! Eks ikka lootused, ootused ja unistused olid, et on võimalik ehk midagi rohkemat, aga ma arvan, et me peame olema väga rahul. Kui me alustasime selle projektiga, võtsime me eesmärgiks kolme aastaga medal saada. Tol hetkel arvasime ka, et Eesti liigas on viis meeskonda, aga süües kasvab isu ja eks me tahtsime seda medalit kohe saada. Kui sa mängid medalile, siis väiksemat eesmärki ei saa olla. See sai täidetud. Oli päris huvitav hooaeg, üles-alla ja lõpuks medal kaelas ja tuju on hea,» sõnas peatreener.

Mängu käik:

Mäng oli suuresti algusest lõpuni Oliver Lüütsepa juhendatava Võru meeskonna kontrolli all. Avageimis viis Matthew Slivinski Võru 15:9 ette ja tagasi enam ei vaadatud – geim võideti 25:18. Teises vaatuses oli tasavägine vaid algus, kuid 5:5 seisult sai kodumeeskond 3 punkti järjest. Edu suudeti hoida lõpuni ja geim läks Barrusele tulemusega 25:18. Kolmandas geimis haaras Võru John Hatchi vedamisel 8:3 edu, ent Pärnu jõudis 16:16 viigini. Geimi teine pool oli tasavägine, ent 20:20 seisult tegutsesid Võru mehed kindlamalt ja võitsid selle vaatuse tulemusega 25:22.

Võitjameeskonna resultatiivseimaks kerkis 16 punktiga (+19) Matthew Slivinski, John Hatch lisas 10 silma (+7) ja Sten Perillus 8 punkti (+7). Võru vastuvõtt oli 44% ja rünnak 46%, blokist saadi 10 punkti ja servil löödi 6 ässa ja eksiti 13 pallingul.

Pärnu edukaim oli 14 punktiga (+9) Hindrek Pulk, 11 punkti (+2) kanti Kaur Erik Kaisi arvele. Pärnu vastuvõtt oli 60%, rünnak 41%, blokist saadi 5 ja servilt 3 punkti (16 viga).

Enne mängu:

Kui kolme võiduni peetava seeria kolmas mäng lõpeb kodumeeskond Võru võiduga, saavad nemad kaela ka pronksmedalid. Seeria esimese mängu võitis Oliver Lüütsepa juhendatav meeskond 3:0 ja teise 3:2.

«Ootan seda mängu juba väga. Seda tunnet pole, et tahaks veel lihtsalt treenida või puhata. Suhtumine on selline, et andke siia! Arvan, et meil kodus hea võimalus, kui suudame oma pea külmana hoida ja omad asjad ära teha,» kommenteeris Lüütsepp.

«Teises mängus olid nad täiskoosseisus ja nägime, et oleme võimelised neist paremad olema. Kuigi raskeid hetki oli. Kolmandas geimis lasime nad eest ja siis pidime kaotusseisust tagasi tulema ja lõpp oli jälle huvitav. Neljandas olime samuti augus, ent saime üle ning kokkuvõttes andis see meile enesekindlust juurde. Tuleb võitluslikkust ja fookust lõpuni hoida. Tahtmise taha ei jää meil küll midagi,» lisas juhendaja.

Pärnu meeskonna peatreener Toomas Jasmin saab ka kolmandas kohtumises kasutada kõiki mehi. Selles suhtes on seis okei, et kõik põhijõud on olemas. Selg on meil terve hooaeg vastu seina olnud, see pole uus olukord. Aga ma kiidaksin Võrut, nad on tõesti kaks mängu väga hästi mänginud ja me pole neile eriti vastu saanud. Suutsime eelmise kohtumise viiendasse geimi viia, see annab natukenegi lootust. Eks homme proovime jälle saada vastu ja tahame neile hambaid näidata,» sõnas Pärnu peatreener.

***

Pronksiseeria avamängus võitis Võru 3:0 (36:34, 25:20, 25:18). Võru resultatiivseim oli 18 punktiga (+11) Matthew Slivinski, 11 punkti (+4) lisas Rasmus Meius ja kümme (+1) John Hatch. Võru vastuvõtt oli 43 protsenti, rünnakuid lahendati 46-protsendiliselt, blokiga teeniti seitse ja serviga viis punkti (eksimusi kogunes servil 13).

Pärnu poolel kogus Luiz Henrique Damas 13 punkti (+8), Tony Tammiksaar lisas 11 silma (-4). Toomas Jasmini juhendatava Pärnu vastuvõtt oli 56 ja rünnak 42 protsent, blokiga teeniti seitse punkti, servil löödi neli ässa ning eksiti 16 pallingul.

Teine kohtumine oli tõeline põnevusetendus, kus Võru läks 2:0 ette, kuid Pärnu viis matši otsustavasse geimi. Seal ei saadud aga lõunaeestlastele vastu ja Võru võitis mängu 3:2 (25:21, 25:23, 23:25, 18:25, 15:8).

Rünnakul ühtlaselt tegutsenud Võru meeskonna resultatiivseimaks kerkis 18 punktiga (+9) Slivinski, Meius lisas 15 punkti (+1) ja Hatch 14 silma (+6). Suurt rolli meeskonna edus mängis tempomees Sten Perillus, kes säras seitsme blokiga ja tõi kokku 12 punkti (+8).

Pärnu edukaim oli 22 punktiga (+12) Hindrek Pulk, 13 silma (+7) lisas Damas ja kümme silma (+8) Jörgen Vanamõisa, kes pani kuus blokki.

Vastuvõtul oli parem Pärnu: 58 vs. 49 protsenti; rünnakuid realiseeris paremini Võru: 40 vs. 39 protsenti, blokis oli 12 vs. 11 parem Võru ja servil lõi Võru kuus ning Pärnu ühe ässa.

***

Vajadusel peetakse neljas kohtumine 6. aprillil kell 19.00 Pärnus ning viies 9. aprillil kell 15.00 taas Võru meeskonna kodusaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles