Video Päästjad aitasid Aidu karjäärist välja läbi jää vajunud põdra (1)

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Kiviõli ja Kunda päästjad tõid üle kahe tunni kestnud operatsiooni käigus Aidu karjääri kanalist välja suure põdra.
Kiviõli ja Kunda päästjad tõid üle kahe tunni kestnud operatsiooni käigus Aidu karjääri kanalist välja suure põdra. Foto: Kunda Päästekomando

Pühapäeva hommikul märkas juhuslik mööduja Ida-Virumaal Aidu karjääris põtra, kes oli kanali keskel vajunud läbi jää. Appi tõttasid Kiviõli ja Kunda päästekomando, kes looma veest välja tõid.

Suure põdra päästmine ei olnud sugugi lihtne ülesanne, vaid nõudis suure meeskonna koostööd. Kiviõli päästjad kutsusid appi Kunda komando, kuna seal on hansalaud – plastist paadi moodi pinnaltpäästelaud, millega tavaliselt tuuakse veest välja inimesi. Enne kella 8 alanud operatsioon kestis üle kahe tunni.

"Jää lõhkumine võttis aega, põder oli suhteliselt kanali keskel ja jää oli kohati kümne sentimeetri paksune," rääkis Kunda päästja Priit Pilden. Mingil hetkel hakkasid ka päästjad ise vette vajuma. Lõpuks suudeti tee kaldani jääst vabaks lõhkuda ning põder kalda poole ajada, kuni ta jalad põhja puutusid. Seejärel kappas õnnelik loom oma teed. "Parajalt suur koljat oli ka," lisas Pilden.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles