GALERII ja VIDEO ⟩ Auhinnatud dokumentaalfilmi võtsid püstijalu aplausiga vastu tartlasedki

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy

Eedeni Apollos tuli Tartus esimest korda suurele ekraanile Anna Hintsi kõrgelt auhinnatud dokumentaalfilm «Savvusanna sõsarad». Kutsutud publiku hulgas oli tartlastest kultuuritegelasi ja -korraldajaid, raehärrasid, filmi tegemisel osalenud naisi ja mehi.

Kõigil oli enne seanssi võimalus ennast fotole sättida koos režissööriga, kes sagedasti vehkis rõõmsalt kasevihaga. Karmoškat mängis Kaarin Parts.

Mainekal Sundance’i filmifestivalil maailmakino dokumentaalfilmide võistlusprogrammis esimest korda vaatajate ette tulnud ja Anna Hintsile parima režissööri auhinna toonud «Savvusanna sõsarate» pidulik Eesti esilinastus toimus 21. märtsil Apollo kino Coca-Cola Plazas Tallinnas.

Nõnda nagu pealinnas, tõusis Tartuski pärast lõputiitreid kogu saalitäis vaatajaid püsti ja aplodeeris mitu minutit. Anna Hints laulis koos produtsendi Marianne Ostratiga seansi sissejuhatuseks tänulaulu. «Aitjumma! Aitjumma!» kõlas ühtlasi nii filmis kui ka pärast lõpuaplausi.

Teiste hulgas tänas režissöör laulus oma vanaema, ema ja tütart, kes olid Eedeni Apollos kinoliste hulgas. Vanaema Õnne-Eha Kabrits on praegu tartlane, ema Anu Adermann on tallinlanna ja tütar Leele Jürjen tartlane, ta õpib Elleri koolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles