JÄRELVAADATAV ⟩ Võru Barrus haaras võrkpalli pronksiseerias ohjad enda kätte

Postimees Sport
Copy

Meeste võrkpalli Eesti meistrivõistlustel astus Võru Barrus esimese sammu pronksmedali suunas, kui alistas kolme võiduni peetava pronksiseeria avamatšis 3:0 (36:34, 25:20, 25:18) Pärnu VK.

Võru resultatiivseim oli 18 punktiga (+11) Matthew Slivinski, 11 punkti (+4) lisas Rasmus Meius ja 10 (+1) John Hatch. Võru vastuvõtt oli 43%, rünnakuid lahendati 46-protsendiliselt, blokiga teeniti 7 ja serviga 5 punkti (eksimusi kogunes servil 13).

Pärnu poolel kogus Luiz Henrique Damas 13 punkti (+8), Tony Tammiksaar lisas 11 silma (-4). Toomas Jasmini juhendatava Pärnu vastuvõtt oli 56% ja rünnak 42%, blokiga teeniti 7 punkti ja servil löödi 4 ässa ning eksiti 16 pallingu.

Paslik on mainida, et Pärnu poolel ei teinud täna kaasa Hindrek Pulk ega Kaur Erik Kais, mis tähendab, et suvepealinna meeskonnal on seeria järgmistes kohtumistes veel mitu käiku varuks. Võrul ei mänginud põhisidemängija Garrett Zolg. 

Pärnu üks liidreid Tony Tammiksaar ei nõustunud mängujärgsel pressikonverentsil, et avageimi kaotus oli kohtumise murdehetk. «Ma ei ütleks seda, me ei lasknud pead norgu. Eks valus on ikka nii pikka geimi kaotada, aga alustasime teist geimi uue hooga ja alustasime ju hästi – saime 3:0 ette, aga andsime siis kohe kolm punkti tagasi ja sealt nad läksid jälle oma teed,» sõnas nurgaründaja, lisades, et kaotuse võti olid eksimused kaitses ja pikad seeriad vastase poolt.

Võitjameeskonna peatreeneri Oliver Lüütsepa sõnul ei tulnud täna asjad kuidagi kergelt. «Tunne on hea, võitsime mängu. Saime väikse edu täna, aga siin tuleb veel väga kõva võitlus. Teisipäeval on juba uus mäng ja see on hoopis teistsugune, ma ei usu, et me edaspidi nii lihtsalt saame vastu, me peame ikka ise ka juurde panema, sest vastane kindlasti enam nii ebastabiilset mängu ei tee nagu täna. Täna oli meil fookus, hea energia, üritasime üksteist koguaeg tagant utsitada. Polnud selline päev, kus iseenesest kõik väga hästi toimib, vaid pidime väga distsiplineeritult, natuke kangutades selle mängu ära võtma.»

Mängujärgne pressikonverents:

Enne mängu:

Nelja parema hulgas kukutas Võru pealinnaklubi Selver/TalTech, kuid lõunaeestlased osutasid visa vastupanu, sest Tallinna tiim võitis seeria 3:1 ning tuli näiteks viimases kohtumises välja 0:2 kaotusseisust.

Pärnu langes konkurentsist tiitlisoosiku ning sel hooajal nii Eesti karikavõistlused kui ka Balti liiga võitnud Tartu Bigbanki vastu. Ent ka suvepealinlased näitasid hambaid ning ehkki Tartu võitis kõik kolm kohtumist, tuli neil omajagu pusida.

Pronksiseeria peetakse kolme võiduni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles