VIDEOLUGU ⟩ Võrokesed surusid Eesti tipus kanna maha (2)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Pöördumise ettekandmise Suure Munamäe vaatetornis juhatas sisse naiste regilaul Mari Kalkuni (paremalt kolmas) eestvõttel.

2 x Arved Breidaks
Pöördumise ettekandmise Suure Munamäe vaatetornis juhatas sisse naiste regilaul Mari Kalkuni (paremalt kolmas) eestvõttel. 2 x Arved Breidaks Foto: Arved Breidaks

Suure Munamäe vaatetornis loeti esmaspäeval regilaulust saadetuna ette Võrumaa apell. Selles nõutakse kaitseväe Nursipalu polügooni laiendamise lõpetamist, sest vastasel juhul tuuakse avaliku pöördumise eestvedajate hinnangul ohvriks põline võru kultuur ja elulaad.

«Selleks, et tagada Võrumaa keele ja kultuuri edasine areng, oleme sunnitud nõudma, et lõpetataks Nursipalu polügooni laiendamine, mis on ebaproportsionaalne ja üledimensioneeritud nii Võru linna, Võrumaa kui ka kogu Eesti suhtes,» seisab viiest punktist koosnevas apellis ehk avalikus pöördumises. «Eesti Vabariigi kodanikena teatame, et Võrumaa elanikele on vastuvõetamatu igasugune inimõiguste, kohaliku looduse ning elukeskkonna vastane vaenulik tegevus.»

Kolmas regilaul

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles