VIDEOLUGU ⟩ Nursipalust sündinud protestivaim liigub Võro Kongressi poole (2)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Kaitseminister Hanno Pevkur võeti Võrus vastu meeleavalduse ja regilauluga.
Kaitseminister Hanno Pevkur võeti Võrus vastu meeleavalduse ja regilauluga. Foto: Arved Breidaks

Sadakond Nursipalu harjutusvälja laiendamise vastu protestivat meeleavaldajat andsid teisipäeva pärastlõunal Võru Kandlesse kohtumisele saabunud kaitseminister Hanno Pevkurile plakatite ja regilauluga teada, et inimesed polügooni laiendamist sugugi ei taha.

«Mure on ikka oma kodukandi pärast,» ütles meeleavaldusel osalenud Anneli Himma Roosiku külast. «See baas tuleb järjest lähemale. Praegu on juba häiriv, aga kui nad hakkavad meid kolmest küljest piirama ja müra läheb valjemaks ja masinad lähevad võimsamaks, siis me ei kujuta ette, kuidas me seal saaksime edasi elada. Kinnisvara muidugi kaotab väärtuse, põgeneda ka ei saa - oleme nagu sunnismaised siis oma lapsepõlvemälestustega.»

«See on ebavajalik samm,» leidis võrulane Kertu Luisk. «Keegi hea inimene võiks välja arvutada, mitu pauku kulub Venemaal, et see koht, mis siin inimeste elutöö hinnaga tehakse, maatasa teha. Siis te saate aru kui mõttetu see kõik on. Lihtsalt miljonite tuulutamine, inimeste lollitamine. Hirmuga on väga lihtne inimesi lollitada.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles