JÄRELVAADATAV ⟩ Liider Tartu Bigbank tegi Pärnuga kärmelt sotid selgeks

Sport
Copy

Võrkpalli Balti liigas oli tabeli liider Tartu Bigbank võõral väljakul kindlalt 3:0 (25:13, 25:22, 25:15) üle Pärnu VKst. 

Ilma vigastatud Timo Lõhmuseta mänginud Tartu edukaim skoorija oli taas diagonaalründaja Matej Šmidl, kes tõi seekord 16 punkti (+11), 10 punkti (+9) lisas Tamur Viidalepp. Tartu vastuvõtt oli 58% ja rünnak 47%, blokipunkte teeniti 7 ja servil löödi samuti 7 ässa ja eksiti 6 pallingul.

Pärnu Võrkpalliklubi kasuks panustas Kaur Erik Kais 11 punkti (+3), Ivory Õuekallas lisas 8 silma (+0). Pärnakate vastuvõtt oli 34%, rünnak 38%, blokipunkte saadi 6 ja servipunkte 2 (tehti 16 viga). STATISTIKA

Nädala järgmised mängud peetakse laupäeval ja pühapäeval.

Tabeliseis:

Balti liiga tabeliseis
Balti liiga tabeliseis Foto: EVF

Enne mängu:

Tartu on sel hooajal olnud Balti liigas suurepärases hoos, sest 17 mängust on kaotatud vaid üks. 46 punkti annab neile liidrikoha ning kuigi Selver/TalTech on vaid ühe silma kaugusel, on pealinnaklubil kolm mängu rohkem peetud.

Pärnu hooaeg on kulgenud üle kivide ja kändude. Seitsme klubi konkurentsis hoitakse praegu viimast kohtu, saldoks neli võitu ja 16 kaotust.

Sel hooajal on Tartu ja Pärnu läinud vastamisi kolm korda ning kõik mängud on lõppenud taaralinlaste 3:0 võiduga.

Alar Rikbergi juhendataval Bigbankil on ees väga tihe graafik, lisaks neljapäevasele mängule on neid sel nädalal ootamas veel kaks kohtumist Läti klubide Jekabpilsi ja Daugavpisliga.

«Põhieesmärk on meie jaoks Balti liiga põhiturniiri võit kindlustada. Mul on hetkel vigastuste tõttu mitu mängijat väljas ja tuleb kombineerida mänguaja jagamist ja tulemuse saavutamist. Ei tahaks põhiturniiri võitja otsustamist viimastele mängudele jätta. Ja see nädal, mille põhiturniiri võitja vabaks saab (sest pääseb otse poolfinaali - toim.) kulub vigastustest taastumiseks jms marjaks ära. Sellest nädalast tahame seega kindlasti võtta maksimumpunktid,» sõnas Rikberg.

Pärnu peatreener Toomas Jasmin pole viimastes mängudes saanud kasutada randmevigastusega hädas olevat sidemängijat Richard Voogelilt ja tema asemel on mängu juhtinud abitreener Karl Lilles. «Voogeli olukord on läinud paremaks, aga neljapäeval ta veel ei mängi. Võib-olla pühapäeval saab, aga kindel pole ja lõhkuda teda kindlasti plaanis pole, tabeliseis sellest enam ei muutu. Teised on olemas, va Hindrek Pulk,» sõnas Jasmin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles