JÄRELVAADATAV ⟩ Daisy Kudre-Schnyder võitis karjääri teise EMi kulla

Postimees Sport
Copy

Sel nädalal peetakse Lätis Madonas täiskasvanute ja noorte suusaorienteerumise EM ning juunioride MM. Kolmapäeval toimus täiskasvanute EMi lühirajavõistlus, kus naiste konkurentsis krooniti Euroopa meistriks Daisy Kudre-Schnyder.

Eile sprindi võistluses karjääri esimese EMi kulla võitnud Kudre-Schnyder näitas teist päeva järjest suurepärast esitust. Alates esimestest vaheajapunktidest esikohale kerkinud eestlanna suutis enda edu stabiilselt kasvatada ning krooniti lõpuks Euroopa meistriks. Alates tänasest on Kudre-Schnyder kahekordne Euroopa meister ja neljakordne maailmameister.

Hõbemedali noppis rootslanna Frida Sandberg, kes kaotas finišis eestlannale täpselt minut. Pronks kuulus norralannale Anna Ulvensönile, kes kaotas Kudre-Schnyderile 1.36.

Teistest eestlannadest teenisid Doris Kudre 7. ja Epp Paalberg 15. koha.

«Täna õnnestus mul teha ideaalne sooritus, mis orienteerumises ei juhtu just sageli. Läti maastikud ja rajad sobivad mulle, ka suusad oli täna väga kiired,» jagas kahekordne Euroopa meister Daisy Kudre-Schnyder finišis rõõmsalt oma võidumuljeid.

Meeste konkurentsis krooniti Euroopa meistriks rootslane Linus Rapp. Talle järgnesid kaks soomlast Niklas Ekström (+37) ja Aapo Viippola (+38). Parima eestlasena teenis Mattis Jaama 17. koha, kaotades võitjale 2.19. Andres Rõõm lõpetas võistluse 34., Kevin Hallop 38. ja Sander Pritsik 41. positsioonil.

Kuni 17-aastaste noorte Euroopa meistrivõistlustel võitis 13-aastane Anett Liisa Partspronksmedali. Vahe esikohale tulnud ja eilse hõbeda kulla vastu vahetanud Johanna Naskaliga Soomest jäi vaid 13 sekundit. Ka hõbemedal läks selles klassis Soome, selle võitis Sanni Hoskari (Soome, +0.05).

Noormeeste M17 klassi võitis lätlane Ritvars Lepeskins. Eestlaste kiireim oli 13. koha saavutanud Markus Juhkam.

Juunioride maailmameistrivõistlustel Eestile täna medalilisa ei tulnud, parima koha sõitis välja Timo Kudre, kes sai 8. koha.

Võistlused jätkuvad pärast homset puhkepäeva reedel ühisstardist tavarajaga.

Enne võistlust:

Teisipäeval peetud sprint oli Eestile edukas, sest neljakordne maailmameister Daisy Kudre-Schnyder võitis karjääri esimese EM-kulla. Doris Kudre oli 17., Epp Paalbergi võistlus ebaõnnestus, sest tal jäi üks rajapunkt märgistamata. Meeste arvestuses oli parim eestlane üheksanda koha saanud Mattis Jaama. Ta kaotas võitnud rootslasele Jonatan Stahlile (14.16) 37 sekundit.

Lühirajavõistlust alustavad kell 12 naised. Esimene mees läheb rajale 12.31.

Mullu Bulgaarias peetud EMil oli Eesti suurim lootus Kudre-Schnyder lühirajavõistlusel üheksas. MMil, kus polnud Venemaa ja Valgevene sportlasi, võitis eestlanna kulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles