VIDEO ⟩ Kaks last käisid Turusilla all õhukesel jääl mängimas, õnnetus jäi õnneks olemata

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Tartu kesklinnas Emajõel otse Turusilla all on märgatud lapsi jääl aega veetmas kohas, kus lahtine vesi sugugi enam kaugel ei ole.  7. detsembri päeval oli seal kaks last, kellest üks jäi kelguga seisma ja ootama, samal ajal kui teine üsna vee lähedale kõndis, et sealt jääkamakas võtta ja kelgule tuua.

Nii on aru saada videost, mille postitas tartlane Facebooki avalikus grupis «Märgatud: Tartus» kella 15 paiku, lisades pildid ja video.

«Kes tunneb oma lapsed ära, rääkige kodus palun nendega,» seisab seal manitsus.

Need lapsed läksid õnneks jäält peagi ära, kuna sillal oli inimesi, kes neile hõikasid ja neid hoiatasid. Aga õnnetus ei olnud kaugel.

See juhtum ei ole paraku erakordne ega juhuslik.

Alles 5. detsembril kella 12.47 ajal käisid päästjad Tartus Turusilla juures Emajõe jäält ära kutsumas kolme umbes kümneaastast poissi. Päästjad selgitasid lastele õhukese jääga seotud ohtusid ning jääle mineku keeldu.

Neid selgitusi tuleb jagada aga kodudeski. Ka peaks paluma, et kaldapromenaadidel kõndivad inimesed oma silmad lahti hoiaksid ja keelitaksid kõiki, kelle puhul näib, et nad jääle tikuvad, seda mitte tegema. Kui kõvasti hõigata, jääb ehk õnnetus tulemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles