VAATA OTSE ⟩ Kuidas tõsta Eesti inimeste elatustaset? (1)

PM Majandus
Copy
Rahakott. Pilt illustratiivne
Rahakott. Pilt illustratiivne Foto: Urmas Luik/Parnu Postimees

2. detsembril toimuval konverentsil «Tugev Eesti – uus vaade majandusele» otsitakse vastust küsimustele: Milline on töö tulevikus? Kuidas tõsta Eesti inimeste elatustaset? Milline on riigi roll innovatsioonis ja majandusarengus? Kas edukad elavad vaid linnas? Kell 10 algavat konverentsi saab jälgida Postimehe vahendusel. 

Sotsiaaldemokraatide korraldataval konverentsil esinevad Euroopa Komisjoni asepresident Frans Timmermans, riigikogu Arenguseire Keskuse juhataja Tea Danilov, Ave Laas Targa Töö Ühingust, Euroopa Parlamendi saadik Sven Mikser, Tallinna Tehnikaülikooli innovatsioonipoliitika ja tehnoloogia valitsemise professor Rainer Kattel ning Tallinna Ülikooli sotsiaalpsühholoogia professor Mati Heidmets.

Konverentsil toimub kolm paneeldiskussiooni, millest esimeses arutletakse selle üle, kas uued töösuhted ja vormid on võimaluste aken või ebavõrdsuse allikas. Arutelus osalevad tervise- ja tööminister Peep Peterson, ettevõtja ja rahatarkuse entusiast Kristi Saare ning Europark Estonia tegevjuht Karol Kovanen. Arutelu juhib Kuku raadio majandussaate Buum saatejuht Anto Liivat.

Päeva teises arutelus otsitakse üheskoos vastust küsimusele, kas ettevõtlik riik on majandusarengu vedur või pidur. Arutelus osalevad majandus- ja taristuminister Riina Sikkut, LHV Groupi juht Madis Toomsalu ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna auesimees ja Tartu Ülikooli emeriitprofessor Marju Lauristin.

Kolmandas paneeldiskussioonis arutletakse selle üle, mis on rikka linna või vaese maa hindamatu edu või hoopis edu hind. Arutelus osalevad inimgeograaf ja TalTechi rohepöörde prorektor Helen Sooväli ning keskkonnaminister Madis Kallas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles