JÄRELVAADATAV ⟩ Selver/TalTech ei andnud Võru Barrusele võimalustki, Lõuna-Eesti klubi kaotustejada sai jätku

Postimees Sport
Copy

Meeste võrkpalli Balti liigas sai seitsmenda järjestikuse kaotuse Võru Barrus VK, kaotades pühapäeval kodusaalis 0:3 (20:25, 14:25, 22:25) Selver/TalTechile.  Postimees näitas kohtumist otseülekandes.

Tabelis on Selver/TalTechil nüüd 31 punkti, Tartu Bigbank on 28 punktiga teisel ja täna Daugavpilsile 0:3 kaotanud RTU/Robežsardse/Jurmala 23 punktiga kolmandal kohal. Neljas on Jekabpilsi Luši 18 punktiga, viies Daugavpils 14 punktiga. Võru on 12 silmaga kuues ja Pärnu Võrkpalliklubi 6 punktiga seitsmendal kohal, kirjutas volley.ee.

Et Tartul enam detsembris mänge pole, ei ole neil võimalik ka liidrikohta endale võtta. Eesti klubidest tulevad Balti liigas detsembris platsile Võru ja Pärnu, kes kohtuvad Pärnus 11. detsembril.

Tänases mängus oli Selver/TalTechi resultatiivseim temporündaja Andri Aganits, kelle arvele jä 11 punkti (+10), 10 silma lisasid nii Jan Markus Üprus (+6) kui Rauno Tamme (+7). Tallinna klubi vastuvõtt oli 66%, rünnak 48%, blokist saadi 6 ja servilt 7 punkti (eksiti 12 pallingul).

Võru meeskonna edukaimad olid võrdselt 10 punkti toonud Matthew Slivinski (-1) ja Devin Põlluste (+5). Võru vastuvõtt oli 39%, rünnak 40%, blokiga saadi 5 punkti ning servil löödi samuti 5 ässa ja eksiti 10 pallingul).

Mängu käik:

Esimene geim kulges pigem Selver/TalTechi taktikepi järgi ja kodumeeskond oli tagaajaja rollis. Võru suutis küll kohati kaotusseisud tagasi mängida, jõudes 12:15 seisust 16:16 viigini, ent seejärel võtsid kolm punkti järjest külalised, võites avageimi is25:20.

Teine vaatus kuulus veelgi kindlamalt Tallinna klubile, kes läks Denis Losnikovi rünnaku järel 16:6 juhtima, sundides Võru juhendajat Oliver Lüütseppa mõtlemisaega kasutama. Suur vahe püsis siiski kuni geimi lõpuni ja teine vaatus võideti 25:14.

Selg vastu seina olukorras olnud Võru meeskond alustas kolmandat geimi paremini, minnes Tarvo Tähe rünnaku järel ette 7:6. Leo Meyeri serviäss andis omakorda punktilise edu (8:7) vastasele ning edasi mindi taas Selver/TalTechi väikeses eduseisus, kuni 14:11 seisul kasutas Võru taas mõtlemisaega. Andri Aganitsa punkti järel oli vahe 16:12 ja viiginumbreid tablool enam ei nähtud, kuigi Võru jõudis veel pika ja võitlusliku pallivahetuse järel kahe punkti kaugusele (23:21). Kolmanda geimi võitis pealinna klubi 25:22 ja kogu mängu seega 3:0.

Enne mängu:

Võrul on seljataga raske kaotustejada ning juhendaja Oliver Lüütsepp loodab asjad taas paremuse poole pöörata. «Oleks eelmistest mängudest muidugi tahtnud midagi kätte saada, aga ei saanud. Lihtsamaks ei lähe midagi, meie jaoks pole suurt vahet olnud, kas vastas on Daugavpils või Selver/TalTech, ühtmoodi raske on ja peame heaks tulemuseks väga palju pingutama.»

«Meie mäng käib kohati väga palju üles-alla ja skoorimisega on probleeme olnud. Vajame õnnestumist, et sealt enesekindlust saada. Tulemusele me niipalju ei mõtlegi, vaid tahaks hästi mängida, küll siis tulevad ka tulemused,» lisas Lüütsepp.

Selver/TalTechi peatreener Andres Toobal tõdes, et meeskonnal on vaja end eelkõige vaimses osas uuesti leida. «Viimased mängud on rasked olnud, vaimselt pole suutnud taset hoida ja selles osas praegu käriseb. Võib-olla on seda mõjutanud mõne mängija ajutine eemalolek ja ise olen samuti haiguse tõttu saanud trennides vähe kohal olla, samas ma end nii tähtsaks lüliks ka ei pea, et sellel nii suur mõju peaks olema,» arutles juhendaja.

«Eks nüüd ole tõestamise koht nii treeneritel kui ka mängijatel, aga sellised perioodid käivad paratamatult spordi juurde ja siis oleks ka igav, kui nii-öelda paberil tugevam alati võidaks. Loodan, et norutasime oma norutamised ära ja edasi keskendume sellele, kuidas asju korda saada,» lisas Toobal.

Balti liiga tabelis on Selver/TalTech kümne võidu ja kahe kaotusega teine, Võru nelja võidu ja üheksa kaotusega viies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles