Lunged oma jõulutuurist: inimesed vajavad uudiste kõrvale ilusat muusikat ja head nalja!

Raadio Elmar
Copy

Inga ja Toomas Lunge esitasid raadio Elmar LIVE stuudios laulu «Aeg olla koos». Antud pealkirja kannab ka muusikute tänavune jõulutuur. Mida nad arvavad aina kerkivatest hindadest ning miks nad otsustasid ühise kontsertsarja ette võtta koostöös Tõnu Raadikuga?

«Hinnad küll kerkivad, sealhulgas ka kontserdite pilethinnad. Kuid mulle tundub, et inimesed vajavad keeruliste uudiste kõrvale ka midagi toredat - olgu see siis hea nali, ilus muusika või midagi muud. Inimesed käivad kontsertsaalides ja mina muusikuna nii lootusetuna end hinnatõusu osas ei tunne,» rääkis Inga Lunge raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!». 

Toomas Lunge lisas naljatledes, et tema ostaks küll pileti, kui saaks minna kontsertsaali Ingat vaatama. «Ta on ju tore ja mina läheks teda kindlasti kuulama. Isegi, kui ta ei kutsuks mind lavale klaverit mängima, siis ostaks lihtsalt pileti ja läheks vaataks, mismoodi ta laulab,» muigas mees.

Muusikute tänavuse jõulutuuri nimeks on «Aeg olla koos», kontserdid toimuvad erinevates Eestimaa paikades. «Meie tuur algab 20. detsembril ning kambas sel korral Tõnu Raadik. Tõnu on nii vahva ja tore muusik. Arutlesime üheskoos, et ainult Toomasega kahekesi me ei viitsikski enam tuurile minna - võiks olla keegi juures! Tõnu on meid mõlemaid hästi positiivselt käivitanud. Mina temaga laval olles unustan teinekord ära, et olen esineja,» lisas Inga Lunge. 

«Tõnu Raadikut võikski kuulama ja vaatama jääda. See, mida ta suudab ühest viiulist välja võluda on imeline. Lisaks mängib ta ka klaverit ja kitarri. Milline energia! Ja see, kuidas neil Toomasega veel omavahel klapib - seda on nii nauditav ja äge jälgida,» rääkis Inga Lunge. 

Kontsertsari «Aeg olla koos» kannab antud pealkirja väga kindlal põhjusel. «See pole niisama pandud nimi. Aasta alguses ehmatas Tõnu pool Eesti riiki ära. Nüüd on kõik seljatatud ja temaga on hästi. Tõnul oli plaan, et soovib teha tänualbumi, et kinkida see inimestele, kes teda aitasid. Sel plaadil saab olema ohtralt täiesti värsket loomingut. Osa sellest tuleb meie ühiskontserdil esitamisele,» märkis Toomas Lunge. 

«Olla koos...kui meil on inimesed siin olemas, siis teemegi täpselt seda, mis meile endile tundub tore. Ehk siis teisisõnu, oleme koos ja naudime ühekoos õhtuid Eesti ilusates kirikutes. Kõik, kes tulevad, saavad ilusa elamuse - ma usun seda päris siiralt,» avaldas Inga Lunge. 

Raadio Elmar LIVE stuudios tuli esitamisele lugu «Aeg olla koos». «Jõuluvana tõi Ingale kitarri - ma tahan seda ka aegajalt proovida. Seetõttu võtsime selle stuudiosse kaasa. Antud laul pole sugugi jõululaul, seda lugu sobib laulda aastaringselt,» rääkis Toomas Lunge raadio Elmar hommikuprogrammis.

Kuula intervjuud SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles