Järgmine keskerakondlane tantsupõrandal? Vaata, kes õpib täna Estonias balletti (3)

Kultuuritoimetus
Copy

25. novembril toimub järjekordne Rahvusooper Estonia töövahetusüritus «Sassis päev», kus seekord lähevad vahetusse estoonlaste ja riigikogulaste töökohad. Vaata, kuidas riigikogulastel õnnestub balleti õppimine Estonias! 

Kui Jüri Ratas keerutab parasjagu jalga saates «Tantsud tähtedega», siis Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid sai balletitunni Marina Kesleri juhendamisel.

Sassis päev on rahvusooperis juba pea 10 aastat korraldatud töövahetusüritus, mille raames estoonlased vahetavad ameteid kas teatrimajas sees või mõne teise institutsiooniga. Aastate jooksul on «sassi» mindud nii omavahel kui ka näiteks SEB, Eesti Rahvusringhäälinguga ja Sisekaitseakadeemiaga.

Tänavu lähevad vahetusse aga riigikogu liikmed ja riigikogu kantselei töötajad, kes tulevad rahvusooperisse, kus neid ootavad ees kooriproov ja balleti treeningtund ning dekoratsioonide ja kostüümide valmistamine. Kätt proovitakse ka lavameistrite, valgustehnikute ja riietajatena. Õhtul aga teenindatakse publikut ning astutakse lavale etenduses «Minu veetlev leedi».

Estoonlased omakorda lähevad riigikokku, kus peavad maha täiemõõdulise istungi ning teevad ettekandeid ja arutlevad rahvusooperi oleviku ja tuleviku üle. Luubi alla võetakse nii rahvusooperi roll ühiskonnas kui kirgi küttev juurdeehituse teema. Käsitletakse ka selliseid olulisi teemasid nagu haridus, meie järelkasv ning pensionipõlv. Istung peetakse olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutamise formaadis ning istungit juhatab riigikogu esimees Jüri Ratas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles