JÄRELVAADATAV ⟩ Esimeses mõõnas Võru sai taas lüüa

Postimees Sport
Copy

Meeste võrkpalli Balti liigas kaotas Võru Barrus kodusaalis lätlaste Jekabpilsi Lušile 0:3 (27:29, 14:25, 21:25). Kohtumine on järelvaadatav.

Täna oli kehv päev mitmel Võru liidril ja ainsana jõudis kahekohalise punktiskoorini Robin Kahu, kelle arvele jäi 10 silma (+5). Devin Põlluste ja Matthew Slivinski lisasid kumbki 9 punkti (+2 ja +6). Võru vastuvõtt oli 55 ja rünnak 44%, blokist saadi 6 ja servilt 4 punkti (11 viga).

Jekabpilsile tõi Andrii Chmiirov 15 punkti (+9). Läti klubi vastuvõtt oli 45%, rünnak 54%, blokiga saadi 11 punkti ning servijoone tagant teeniti 6 silma ja eksiti 7 servil.

Tabelis on Võru 12 silmaga viies, Jekabpils 17 punktiga neist koht eespool.

Täna oli meeste Balti liigas edukas tabeli teine meeskond Tartu Bigbank, saades jagu Daugavpilsi Ülikool/Ezerzemest.

Tartu teenis A. Le Coqi spordihoones peetud kohtumises 3:0 (25:16, 25:18, 25:18) võidu ja tabelis on neil nüüd 23 punkti. Liidrikohal oleval Selver/TalTechil on 26 silma. Daugavpils jätkab 8 punktiga eelviimasel kohal.

Tartu meeskonna edukaimaks tõusis täna 15 punktiga (+9) Timo Lõhmus, 13 silma (+5) lisas Matej Šmidl ja 12 (+8) Taavet Leppik. Alar Rikbergi juhendatava meeskonna vastuvõtt oli 59%, rünnakuid lahendati 54-protsendiliselt, blokiga teeniti 9 punkti ning servil löödi 5 ässa (eksiti 10 pallingul).

Läti klubi kasuks panustas 8 punkti (+2) Sandis Vilcans. Lätlaste vastuvõtt oli 44%, rünnak 32%, blokipunkte saadi 5 ja servipunkte 2 (tehti 10 viga).

Enne mängu:

Võru peatreener Oliver Lüütsepp ütles, et kodusaalis on alati rõõmsam mängida, ent meeskonnal on praegu käsil esimene mõõnaperiood. «Punkte tahame ikka saada ja võita samuti, aga eks peab valmis olema ka selleks, et ehk saame kaks punkti mõnes mängus. Peame väga-väga hästi esinema, et nädalavahetusel võita,» kommenteeris peatreener võrkpalliliidu kodulehele.

Meeskonnas on juba olemasolevatele vigastustele lisandunud haigused. «Ja eks see mõjutab nii treeninguid kui ka mänge, aga tuleb seegi periood üle elada. Rasked ajad meil on, seda näitasid ka RTU mängud. Esimene mäng oli lubavam, teine tuli raskelt, mängisime poolteist geimi ja siis ei jaksanud enam. Ütleme nii, et mesinädalad on möödas ja nüüd tuleb õppida rutiini kannatama,» tõi Lüütsepp värvika võrdluse.

Võru on Balti liigas võitnud sel hooajal neli mängu ja kaotanud seitse. Jekabpilsi saldo on viis võitu ja neli kaotust, mis annab seitsme võistkonna konkurentsis neljanda koha. Eesti klubi on viies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles