VIDEO ⟩ Rahuaja sõdur pistab talvel rinda kolme vaenlasega

Copy
Eesti sõdurid kannavad Tartu saapavabrikus valmistatud Samelini saapaid. Sama firma saapad on kasutusel ka paljude teiste NATO liikmesriikide armeedes.
Eesti sõdurid kannavad Tartu saapavabrikus valmistatud Samelini saapaid. Sama firma saapad on kasutusel ka paljude teiste NATO liikmesriikide armeedes. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Postimees kohtus Kirde maakaitseringkonna ringkonnaveebli Ott Sepaga, et heita pilk Kaitseliidus ja Eesti kaitseväes kasutusel olevale talvevarustusele.

Ringkonnaveebli sõnul peab üksikvõitleja rahu ajal talvistes tingimustes rinda pistma kolme põhilise teguriga, milleks on temperatuur, tuul ja niiskus.

Vaata juuresolevast videost, kuidas on meie kaitseliitlased ja kaitseväelased nende tegurite vastu kaitstud ning mida ja millisel otstarbel meie võitlejad saabuval talvel varustuses kasutavad.

MTÜ Slava Ukraini, Postimehe ja Solutionali kampaaniaga «1000 kangelast lumes» (heategevusliku aktsiooni ülieduka alguse järel otsustati tuhande kangelase asemel toetada kahte tuhandet) kogutakse rahalisi annetusi Ukraina armee võitlejatele talvevarustuse ostmiseks.

Kokku on plaanis koguda 800 000 eurot, millest oli teisipäeva õhtu seisuga koos üle 617 000 euro.

Kui eesliinil sõdivatele Ukraina armee võitlejatele hangitavad komplektid valmistatakse Dnipros, siis Eesti kaitseväes ja Kaitseliidus kasutusel olev varustus on samuti kodumaist päritolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles