JÄRELVAADATAV ⟩ Eesti võrkpalliklubid tutvustasid oma tänavusi plaane

Postimees Sport
Copy

Neljapäeval kell 14 algas Unibeti spordibaaris võrkpalliliigade hooajaeelne pressikonverents. Kohal olid meeste ja naiste Balti liigas ning Eesti meistrivõistlustel osalevate klubide peatreenerid, kaptenid ja mänedžerid. Kogu üritus oli otsepildis nähtav Postimehe vahendusel.

Meeste Balti liigas osaleb sel hooajal neli klubi Eestist ja kolm Lätist. Mänge näeb otsepildis Postimehe vahendusel, valitud kohtumised tuuakse võrkpallisõpradeni ka Duo 5 vahendusel.

Eesti klubidest teeb pärast pikka pausi taas kaasa Barrus Võru Võrkpalliklubi, samuti Pärnu Võrkpalliklubi, Selver/TalTech ning tiitlikaitsjana Tartu Bigbank. Lätist osalevad RTU/Robežsardze Jurmala, Jekabpilsi Luši ja Ezerzeme/DU.

Balti liiga põhiturniiril mängitakse neli ringi kodus-võõrsil süsteemis. Uuendusena kindlustab sel hooajal põhiturniiri võitja koha Final Four’is, 2. kuni 7. kohale tulnud meeskonnad selgitavad play-off'ides ülejäänud 3 finaalturniiril osalevat meeskonda. Play-off'ides kohtuvad omavahel 2. vs. 7.; 3. vs. 6. ja 4. vs. 5. koht. Play-off on kahemänguline, teine mäng toimub põhiturniiri kõrgemal kohal lõpetanud meeskonna kodusaalis, vajadusel otsustab edasipääseja kuldne geim. Finaalturniir toimub 4. ja 5. märtsil. Balti liiga põhiturniiri mängutulemuste alusel, sh ka mängud teise riigi meeskondadega, reastuvad Eesti meistrivõistlustel mängivad Eesti võistkonnad asetustesse 1.-4.

Balti liiga hooaja avamängus kohtuvad 1. oktoobril kell 17.00 Tartu Ülikooli spordihoones Tartu Bigbank ja Selver/TalTech. 2. oktoobril kell 17.00 kohtuvad hooaja esimeses telemängus Võrus Barrus Võru VK ja Pärnu VK.

Vaata ajakava ja tulemusi.

Peatreenerite kommentaarid:

Oliver Lüütsepp, Barrus Võru VK peatreener: «Ma usun, et tuleb küllaltki tasavägine hooaeg ja eks varsti ole näha, kus meie seal positsioneeruma hakkame. Tahaks, et mehed lähevad riietusruumist välja igat mängu võitma ja mängu lõpuks näeme, mis see tulemus on. Usun, et me peksa saama ei hakka ja liigat domineerima ka mitte, eks me kusagil seal vahepeal oleme ja loodame, et suudame Võru inimestele pakkuda atraktiivset ja head võrkpalli, küll siis see tulemus tuleb sellega kaasa.»

Andres Toobal, Selver/TalTechi peatreener: «Ma ei pane sellele võistkonnale survet peale, et meil on vaja kindlasti mingeid karikaid võita. Selge on see, et me tahaksime kindlasti olla nende karikate väljamängimise juures, finaalides. Aga kuidas see võistkond kokku on pandud minu idee mõttes – leida piisavalt kogenud mehi, kes oleksid piisavalt professionaalid, meil on teatud hulk töö kõrvalt tegijad ja on ka potentsiaaliga noored, keda tahaks mõne aasta jooksul näha liigas suuremat rolli mängivate meestena. Üritasime leida head kooslust.»

Alar Rikberg, Tartu Bigbanki peatreener: «Tänavune hooaeg tuleb hoopis teistsugune, me ei näe enam ühe meeskonna domineerimist nagu eelmine hooaeg. Bigbank Tartu eelmise hooaja põhikuuikust viis meest on lahkunud, neli neist läks välisklubidesse, mille üle on väga hea meel, ja meeskonna kapten Kert Toobal on ülisuure tõenöosusega võrkpalli juurest lahkunud. Ehk meie meeskond on väga teistsugune ja ka liiga tulemused on sellevõrra teistsugused. Peatreenerina on algav hooaeg hoopis väljakutsuvam.»

Toomas Jasmin, Pärnu VK peatreener: «See hooaeg meil on selline koosseis, kus Eesti poistest paljud on pidanud seni varumeeste pingil istuma. Nüüd saavad nad võimaluse mängida ja ma arvan, et see on koht, kus ennast näidata. Proovime see hooaeg kiiremini nii-öelda ree peale saada, kui mõned viimased aastad. Ma loodan, et me jõuame nii karikavõistluste kui Eesti meistrivõistluste finaali ja Balti liiga Final Four on samuti eesmärk.»

Naiste Balti liiga ja Eesti meistrivõistlused

Naiste Eesti meistrivõistlustel osaleb 7 klubi, Balti liigas teeb kaasa 4 Eesti klubi. Balti liigas on tiitlikaitsja Kaunase naiskond, Eesti meistriks krooniti eelmisel hooajal Tallinna Ülikool/Kikas, kes nüüd kannab nime Viimsi/Tallinna Ülikool.

Balti liigas osalevad Eestist TÜ/Bigbank, Barrus/Võru VK, TalTech/Tradehouse, Audentese SG/Noortekoondis, Lätist osaleb neli naiskonda (VK Jelgava, SuFa klubs/DU, Riga Volleyball School/Latvian University, RSU/MSG) ja Leedust kaks (TK Kaunas ja Jonava «Aušrine – KKSC»).

Liiga kümme võistkonda mängivad kohalesõitudega kaks ringi põhimõttel üks mäng kodus, teine võõrsil. Esimese etapi paremusjärjestus annab asetuse teiseks ja neljandaks etapiks. Põhiturniiril kohtadele 1.-8. tulnud võistkonnad kohtuvad kahe võiduni peetavates veerandfinaalides järgnevalt: 1. vs. 8.; 2. vs. 7.; 3. vs. 6.; 4. vs. 5. 9-12. koht edasi ei mängi. Nelja võistkonna osalusel peetav Final Four toimub 25.-26. veebruaril.

Balti liiga algab juba sel nädalavahetusel, kui 1. oktoobril kell 15.00 Võrus sealse Barrus/Võru VK ja Audentese SG/Noortekoondise mänguga.

Meistriliiga põhiturniir on Balti liigast eraldiseisev. Liiga seitse võistkonda mängivad kohalesõitudega kaks ringi põhimõttel üks mäng kodus, teine võõrsil.

Eesti meistrivõistlustel osalevad klubid: TÜ/Bigbank, Barrus/Võru VK, TalTech/Tradehouse, Viljandi Metall, Viimsi/Tallinna Ülikool, TBD Pharmatech Tartu, Rae Spordikool/VIASTON. Ka meistriliiga stardib oktoobris.

Eesti klubide peatreenerite kommentaarid:

TÜ/Bigbanki peatreener Hendrik Rikand: «Naiskond on kahe hooaja vahel kõvasti uuenenud. Uus kooslus vajab natuke aega, et end toimima saada, aga meie plaanid ei ole muutunud – igal juhul tahame mängida finaalides ja medalitele. Arvan, et selle naiskonnaga on see võimalik ja selle nimel me vaeva näeme.»

Barrus/Võru VK peatreener Raivo Jeenas: «Möödunud hooaja tulemustele «aitas» kaasa viirus ja kahjuks oli meil punaseid kriipse liiga palju. Kokkuvõttes oleme enam-vähem samasugused kui eelmisel aastal, aga seekord üritame viirust vältida ja tahaks vähemalt play-off'ides mängida.»

TalTech/Tradehouse´i peatreener Janis Sirelpuu: «Ma usun, et sellel on tõepõhi all, kui öeldakse, et meie naiskond on eelmisest aastast tugevam, kuigi ma ise veel seda liigat ja teiste klubide mängijaid ei tunne ja selles suhtes on ka eesmärke raske seada. Aga tähtsatel mängudel tahaks kohal olla. Naiste ja meeste treenimisel on päris oluline vahe, on palju uusi nüansse, mida ma veel ei tea, aga eks õpime.»

Viljandi Metalli peatreener Margit Keerutaja-Must: «Püüdleme sinna, kus me eelmise hooaja lõpetasime, tahaks mängida poolfinaalides ja võidelda medalite eest. Võistkond on muutunud samuti, püüame paremaks saada igal võimalikul viisil ja mängida nii hästi nagu me suudame.»

Viimsi/Tallinna Ülikooli peatreener Sten Esna: «Võistkond on täiesti muutunud, pooled mängijad on uued. Need, kes on vanad olijad, neilt ootan nüüd rohkem liidrirolli kandmist. Meie klubi eesmärk on jätkuvalt Eesti rahvuskoondisele ja noortekoondistele mängijaid toota. Kindlasti on meie klubil eesmärgid nii-öelda pikem projekt, soovin, et tüdrukud teeksid kõvasti tööd ja kui me mõned huvitavad võidud võtame, olen rahul. Aga peamine on siiski mängijate areng ja see, et nad tulevikus koondise uksele koputaksid.»

TBD Pharmatech Tartu – Jaanika Jakobson: «Eesmärgiks on kindlasti parandada oma eelmise hooaja kohta, eelmine oli meile ju liigas alles esimene hooaeg. Usun, et mängijad, kes juba siis koosseisu kuulusid, on oma kogemused kätte saanud ja sel hooajal enesekindlamad. Eesmärk on olla edukad võimalikult paljudes mängudes. Teeme hoolega tööd ja püüame kõikidele konkurentsi pakkuda.»

Rae Spordikool/VIASTON – Raigo Tatrik: «Võrreldes eelmise hooajaga olen ma siin istudes palju rahulikum, kõik mängijad on aasta vanemaks ja paremaks saanud. Ka suvel on tüdrukud korralikult trenni teinud. Kui ma eelmisel hooajal alustades mõtlesin, kas me saame 3, 13 või 23 punkti, siis sel hooajal loodan, et saame 23, kui mitte rohkemgi punkte. Madalamaid eesmärke ma ei sea. Liiga on tüdrukutele tuttav ja mõned on väga suure sammu edasi teinud.»

Audentese SG/Noortekoondise juhendaja Andrei Ojamets haigestus ja ei saanud kohapeal viibida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles