VIDEOD ⟩ «Vot nii lihtne ongi ja ei pea ootama üüratut arvet.» Eestlane Londonis kirjeldab, kuidas seal käib gaasi ja elektri eest tasumine (1)

Kristiina Reimand
, Reporter/toimetaja
Copy
Londonis Islingtoni linnaosavalitsuses heakorraspetsialistina töötav Pille näitab, kuidas elektri ja gaasi eest tasumine käib.
Londonis Islingtoni linnaosavalitsuses heakorraspetsialistina töötav Pille näitab, kuidas elektri ja gaasi eest tasumine käib. Foto: Lugeja foto/kollaaž

«Nagu pangaautomaati paned pangakaardi ja gaas on kohe momentaalselt olemas,» kirjeldab Londonis heakorraspetsialistina töötav Pille uskumatuna näivat süsteemi, mis võimaldab pidada kuu jooksul suurepäraselt arvet selle üle, kui palju raha energiale kulub.

Kui Eestis on uudisekünnise ületanud lood üüratutest arvetest, mis iga kuu postkasti võivad potsatada, ning järgmise kuu elektri- või gaasiarvete ootuses näritakse närviliselt küüsi, siis Londonis elav Pille rääkis loo sellest, kuidas ta Ühendkuningriigis taolistel kuludel silma peal hoiab.

«No vot nii lihtsalt käibki ja ma ei pea ootama mingit arvet, et mitu miljonit on,» ütleb Pille, kes töötab Londonis Islingtoni linnaosavalitsuses heakorraspetsialistina. Ta elab eramajas ning gaasi jaoks on tal kaart ja elektri jaoks kiip. Mõlema peale laadib ta poes raha ning kodus pistab kaardi või kiibi justkui gaasi- või elektrikappi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles