VIDEO ⟩ Politsei pistis rinda üksikute provokaatoritega

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Ida prefekti Tarvo Kruubi sõnul proovisid korrakaitsjad teisipäevasel politseioperatsioonil Ida-Virus ise inimestega vestlust arendada. «Ja ütlen, et see õnnestus ka.»
Ida prefekti Tarvo Kruubi sõnul proovisid korrakaitsjad teisipäevasel politseioperatsioonil Ida-Virus ise inimestega vestlust arendada. «Ja ütlen, et see õnnestus ka.» Foto: Taavi Sepp

Narvas punamonumentide teisaldamise politseioperatsiooni ajal pidid korrakaitsjad tööpäeva lõpu seisuga kinni pidama üheksa inimest, ütles Ida prefekt Tarvo Kruup. Neist seitse peeti kinni juba hommikutundidel.

«See oli operatsiooni osa – need olid ette planeeritud. Üheksa kinnipidamist päeva jooksul on iseenesest üsna vähe, kui arvestame operatsiooni suurust,» lausus Kruup. Politseiametnik selgitas, et nood inimesed on juba varasemast silma paistnud. «Üksikud neist on ähvardanud ka üht punamonumenti teisaldavat ettevõtet.»

Mis kinnipeetutest edasi saab? «Kaks neist on juba vabaduses, ei olnud põhjust neid kauem kinni pidada. Seitse, kes oma käitumisega kujutavad selget ohtu, on veel kinnipidamiskohas ja jäävad sinna natukeseks ajaks,» vastas Kruup. Korrakaitseseaduse järgi ei saa neid kauem kui 48 tundi kinni pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles