FOTOD JA VIDEOD ⟩ «Nii valus on...» Narvakad kogunesid lillede ja küünaldega kaetud tankiplatsile (11)

Copy

«No kuidas saab lihtsalt ära viia,» ei suutnud lilledega kaetud müüril istunud ja pisaraid pühkinud vanaproua ära imestada.

Teisipäeval teisaldati Narvas asuv tank-monument politsei saatel Eesti sõjamuuseumisse. Turvalisuse tagamiseks kehtestas politsei monumendi juures liiklus- ja liikumispiirangu, ent kohe pärast platsi avamist hakkasid inimesed tankimonumendi endise koha juurde nii lilli kui küünlaid viima.

«Nii valus on... see on vandalism,» ütles teisipäeva õhtupoolikul müürile punase nelgi asetanud Irina.

Kella kaheksa aeg oli platsi juurde kogunenud ligi sada inimest. Teiste hulgas torkas kohe silma kaitseliidu Narva malevkonna särgiga noormees.

Küünlad, lilled ja leinalindid

Tankiplatsil valitses rahulik ja kurblik meeleolu. Nii mõnelgi platsi juurde sõitnud autol oli leinalint ja kostus autode signaalitamist. «No kuidas saab lihtsalt ära viia,» ei suutnud müüril istunud ja pisaraid pühkinud vanaproua ära imestada. Tegu ei olnud aga ainsa pisaraid valanud linlasega. «Oli siis vaja?» kurjustas omaette teksatagis härra.

Tankiplatsile oli teeküünaldest laotud sõnum «Pomnim, ne zabudem» («mäletame, ei unusta» – toimetus).

Mis täpsemalt toimus, vaata videost!

Lisaks tankile teisaldati päeva jooksul veel mitu punamonumenti nii Narvas kui Narva-Jõesuus.

Soe suveõhtu, kitarr ja kurblikud viisijupid

Nii oli ka Peetri väljakul asunud punamonumendi koha juurde toodud hulganisti lilleoksi, küünlaid ja pärgasid. Monumendi juures võeti kitarri saatel ka kurblikud viisijupid üles.

Peetri väljakul asuv endine punamonumendi koht.
Peetri väljakul asuv endine punamonumendi koht. Foto: Erakogu
Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles