VIDEO ⟩ Kahekordse olümpiavõitja debüüt rallikrossi MM-sarjas lõppes avariiga

Postimees Sport
Copy

Kahekordne olümpiavõitja ja viiekordne maailmameister, endine mäesuusataja Aksel Lund Svindal tegi nädalavahetusel debüüdi rallikrossi MM-sarjas. RX2e klassis osalenud 39-aastane norralane pääses poolfinaali, kus tema võistlus lõppes esimeses kurvis, kui sõitis rajapiirdesse.

Svindalil polnud probleeme poolfinaali pääsemisega, kuid esimesse kurvi jõudes läks rada tema jaoks ootamatult kitsaks ning kokkupõrkel konkurendiga paiskus auto rajapiirdesse.

«Natukene on kange olla, sest sõitsin seina. Mu meelest oli päris hea pööre, aga järsku olin seinas. Ilmselt oli minu ümber veel palju autosid. Kokkuvõttes oli hea nädalavahetus. Esimesed sada meetrit oli see mu parim võistlus, aga nii juhtub, kui viis autot stardivad kõrvuti, läheb kitsaks,» rääkis Svindal.

Rallikrossi MM-sarjas oli nädalavahetusel ajalooline hetk, sest esimest korda võeti kasutusele elektriautod. RX2e klassis võisteldakse 250 kw mootoriga identsetel autodel. Ilmselgelt polnud see esimene kord, kui Svindal kiiresse võistlusautosse istus. Sel aastal on ta osalenud ka Skandinaavia Porsche Sprint karikasarjas, kus võitis oma esimese võistluse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles